AcasăSPORTFotbal: Olanda - Romania 4-0. Ne-au dat de ne-au julit

Fotbal: Olanda – Romania 4-0. Ne-au dat de ne-au julit

Nationala de fotbal a Romaniei a suferit, marti seara, una dintre cele mai usturatoare infrangeri din ultimii ani, 0-4 cu echipa similara a Olandei, intr-un meci disputat la Amsterdam, in preliminariile Campionatului Mondial.

Incurajati de egalul obtinut in extremis vineri seara, la Budapesta, „tricolorii” au abordat cu multa incredere meciul cu Olanda, insa au fost pusi rapid cu botul pe labe, Van Persie si ai lui demonstrand ca sunt dintr-un cu totul alt film.

Gazdele au apasat inca din start pe acceleratie, iar Strootman si Van Persie au trecut pe langa deschiderea scorului in primele 10 minute.

In minutul 12, Van der Vaart nu a mai gresit tinta, mijlocasul lui Hamburg punctand cu un sut plasat, la coltul lung, dupa o faza in care Jeremain Lens l-a ridiculizat pe Rat.

Prima actiune mai de Doamne Ajuta a echipei noastre a venit in minutul 37, cand Tamas a profitat de o inexactitate in defensiva adversa, i-a pasat lui Adi Popa si sutul acestuia, din 16 metri, a fost respins cu varful degetelor de Vermeer.

Van Persie a trecut pe langa golul de 2-0 in minutul 50, intr-o faza in care Gardos a dat pe langa minge, iar sutul atacantului de la Manchester United a fost retinut cu dificultate de Pantilimon.

Super-starul olandez nu ne-a mai iertat in minutul 56, cand a punctat cu o superba lovitura cu capul trimisa la coltul lung. Actiunea a purtat, insa, semnatura lui Robben, extrema de la Bayern Munchen distrandu-se, pe flancul stang al atacului olandez, cu Tamas si Gardos, inainte de a centra ideal pentru Van Persie.

3-0 s-a facut in minutul 65, cand Gardos a facut un fault de „neam prost” in careu si Van Persie a transformat cu siguranta penalty-ul acordat de Mark Clattenburg.

Constant in planul ei, „o ocazie pe repriza”, Romania a trecut pe langa golul de onoare in minutul 78, cand Vermeer a scos in extremis sutul lui Bogdan Stancu.

In ultimul minut, vedeta in devenire Jeremain Lens a inchis tabela, cu o reluare din apropiere, dupa un balon respins aiurea, in fata, de Pantilimon.

Olanda – Romania s-a incheiat 4-0 si sperantele noastre la locul 2 mai sunt tinute in viata doar de rezultatul inregistrat in meciul de la Istanbul, Turcia – Ungaria 1-1.

author avatar
Cristi Ionita
954 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger