Fotbal in cuptor

Motivati de preliminariile viitorului campionat mondial, Mitica Dragomir si Mircea Sandu au dat lovitura de incepere a campionatului 2012-2013 in miezul lunii lui Cuptor, obligand astfel combatantele sa se sufoce pe ierburile parlite de necrutatorul astru al luminii.

N-ar fi nimic daca Farenheit nu ne-ar lovi aproape zilnic in crestet cu 104 unitati( 40 grade Celsius), busitura ce-i trimite pe unii in prag de lesin, iar pe altii chiar in lumea viselor. Cu toate astea, fotbalul nu dezerteaza si aduce pe stadioanele potopite de vipie mii de microbisti, care, inarmati cu coifuri si umbrelute, canta imnuri si mai scapa cate-o vorba necrestineasca menita sa-i intimideze pe adversari si sa le faca pe domnisoarele admiratoare ale portofelelor dragutilor de fotbalisti, aflate in tribuna intai, sa strambe din buzele injectate cu silicon.

Chermeza s-a deschis in acest an cu jocul dintre gorjeni si echipa lui Claudiu Niculescu, care a venit la Targu Jiu cu o trupa alcatuita din unsprezece studenti adunati la iuteala de pe treptele facultatilor din Cluj. Primul gol al debutului de campionat a fost inscris de „ olteanul-pandur ” Ibeh, un baiat ciocolatiu, care, cu aceasta isprava, a deschis  semaforul pentru inca cinci goluri varate in plasa clujanului Bosneag. Mai pe seara, la Turnu Severin, „cainii rosii” si-au zobit labele timp de optzeci de minute ca sa-i poata infrange pe baietii lui Bondrea. Si daca Dumnezeu taia din program clipa de neatentie a fundasilor de pe   malul Dunarii, mai probabil Dinamo se intorcea in Groapa Teiului cu un singur punct. Norocul a venit de la vulpoiul Danciulescu, care, pacalindu-i pe aparatori si pe portarul Stetca, a scris pe tabela 2-1! A doua zi, tot pe arsita, portocalii lui Pinalti au fost umiliti de gazarii lui Rednic cu sorul de 5-0. Ploiestenii au jucat o partida mai rar vazuta pe la noi, alergand fara ostoiala, pasand cu precizie si scuturand, cum spuneam, de cinci ori plasa celor veniti cu gondola de sub Pietricica. Mai pe racoare, sub Dealul Feleacului, trupa lui Paskany abia si-a tras sufletul din pricina alergaturii pusa la cale de fotbalistii veniti de la Medias cu un autobuz alimentat cu gaz. In ciuda faptului ca Vasilache a stricat plasa paianjenilor aciuiti in poarta lui Stancioiu, deschizand scorul, locomotiva ceferistilor clujeni n-a intrat in presiune, lasandu-i pe baietii lui Pustai sa zburde in continuare precum caprioarele. Salvarea campioanei a venit de la grecoteiul Kapetanos, care a catapultat o minge in poarta excelentului Buchta, egaland situatia. Saracul Andone arata dupa meci ca un iepure scos din fantana! Duminica, inainte de caderea serii, pe malul Bahluiului, echipa hatrului Ionel Popa n-a reusit sa le scufunde barcazul marinarilor de apa dulce din Galati, chiar daca au jucat mai bine.

Dorinel Munteanu a pleacat din Dealul Copoului cu o victorie, dar care in clasament se noteaza doar cu un punct, fiindca galatenii au fost penalizati cu doua puncte din pricina unei datorii de vreo cateva zeci de mii de euro! Saracii! Pai, gandind ca mai deunazi au incasat douazeci de milioane de euroi, iti vine sa-i intrebi: Ce-ati facut, ma, cu atatea carboave?! La timpul cand duminica isi dadea sufletul, pe Giulesti, Rapiduletul s-a luat in tampoane cu Vasluiul. La pauza, scorul era egal:1-1. Dar, dupa numai trei minute de la inceputul mitanului al doilea, Wesley  inscrie al doilea gol. Giulestenii se pun pe alergatura si, pana la urma, cu cateva clipe inainte de final, Teixeira egaleaza! Meciul se incheie cu zeci de pupaturi intre jucatorii ambelor formatii, de credeai ca au iesit de la vreo cununie !

author avatar
Dan Claudiu Tanasescu
121 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger