AcasăSPORTFOTBAL: CHELSEA a castigat LIGA CAMPIONILOR

FOTBAL: CHELSEA a castigat LIGA CAMPIONILOR

Formatia engleza CHELSEA LONDRA a castigat, sambata seara, prima LIGA a CAMPIONILOR din istoria clubului, dupa ce s-a impus, cu 5-4, dupa lovituri de departajare, impotriva lui BAYERN, chiar la MUNCHEN.

 

Nemtii au controlat jocul aproape in totalitate, dar au desfacut cu greu lacatul defensivei engleze, Thomas Muller reusind sa deschida scorul abia in minutul 83. Atacantul german a punctat cu o superba lovitura cu capul din numai cativa metri.

Dupa ce a stat la cutie mai mult de 80 de minute, Chelsea a reusit sa egaleze la primul atac mai serios, in minutul 88. Drogba a punctat cu o lovitura cu capul, dupa o faza similara cu cea din care a inscris Muller.

In prelungiri, Bayern a avut ocazia sa inchida jocul, dar, in minutul 95, Robben a ratat cu nonsalanta un penalty obtinut de Ribery.

Cum tabela nu s-a mai modificat, cele doua formatii au trecut la lovituri de departajare, capitol la care englezii au fost mai siguri, desi Mata a fost primul care a ratat la loteria penaltiurilor.

Nemtii au avut 3-1 la penaltiuri, gratie golurilor marcate de Lahm, Gomez si Neuer, respectiv David Luis, insa Olic si Schweinsteiger au ratat ultimele doua penaltiuri ale nemtilor, in timp ce Lampard, Ashley Cole si Drogba au marcat golurile prin care londonezii au intors soarta finalei in favoarea lor.

author avatar
Cristi Ionita
237 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger