AcasăSPORTFOTBAL: CFR CLUJ s-a calificat in primavara europeana

FOTBAL: CFR CLUJ s-a calificat in primavara europeana

CFR CLUJ a reusit o calificare istorica in primavara cupelor europene, dupa ce s-a impus, cu 3-1, in meciul cu Sporting Braga de pe teren propriu, din etapa a cincea a grupelor Ligii Campionilor.

Portughezul Paolo Sergio, antrenorul CFR-ului, a mutat inspirat incepand partida cu trei mijlocasi ofensivi in avanposturi, tehnicianul clujenilor mizand pe trei jucatori de viteza, Rui Pedro, Bastos si Sougou, in locul atacantilor clasici.
Mutarea le-a adus CFR-istilor doua goluri in primul sfert de ora, portughezul Rui Pedro reusind dubla impotriva compatriotilor sai.
Alan a redus rapid din diferenta pentru Braga, insa Rui Pedro a lovit din nou, pentru un hattrick senzational, si CFR avea 3-1 in minutul 34.
Oaspetii au ramas in 10 in finalul primei reprize, cand Douglao a fost eliminat direct, iar din acel moment invingatoarea nu a mai fost sub semnul intrebarii.
Chiar daca nu au punctat in partea a doua a jocului, clujenii au ratate numeroase ocazii, Camora reusind chiar contraperformanta de a trimite de doua ori in bara.
Cu sapte puncte acumulate din cinci meciuri, CFR ocupa locul 3 in Grupa H, la egalitate cu Galatasaray, care s-a impus, cu 1-0, impotriva lui Manchester United si are avantajul meciurilor directe in duelul de la distanta cu campioana Romaniei.
Astfel, CFR are asigurat locul in 16-imile de finala ale Europa League, insa, printr-un miracol, clujenii pot spera si la o calificare istorica in optimile Ligii Campionilor. In ultima etapa, la Manchester, CFR Cluj are nevoie de un rezultat mai bun decat cel obtinut de Galatasaray in deplasarea de la Braga.

rezultate complete
Grupa E

FC Nordsjaelland – Sahtior Donetsk 2-5
Juventus Torino – Chelsea Londra    3-0

Grupa F

BATE Borisov – Lille 0-2
CF Valencia – Bayern Munchen 1-1

Grupa G

Spartak Moscova – FC Barcelona    0-3
Benfica Lisabona – Celtic Glasgow 2-1

Grupa H

CFR Cluj – Sporting Braga 3-1
Galatasaray – Manchester United 1-0

author avatar
Cristi Ionita
443 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger