AcasăSPORTFotbal: Anglia a ramas fara selectioner cu 4 luni inainte de Euro

Fotbal: Anglia a ramas fara selectioner cu 4 luni inainte de Euro

Italianul Fabio Capello si-a dat demisia din functia de selectioner al nationalei Angliei, cu numai patru luni inainte de Campionatul European din Ucraina si Polonia.

Capello a fost nemultumit ca Federatia Engleza l-a deposedat de banderola de capitan pe fundasul John Terry, dupa ce jucatorul lui Chelsea a fost acuzat ca i-a adresat injurii cu tenta rasista fundasului Anton Ferdinand de la Queens Park Rangers.

Capello i-a luat partea lui Terry si a afirmat, intr-o intalnire cu David Bernstein, presedintele Federatiei Engleze, si Alex Horne, secretarul general al Federatiei Engleze, ca numai selectionerul are dreptul de a decide cine este capitanul de echipa.

Oarecum surprinzator, Bernstein a acceptat imediat demisia lui Capello si nu a incercat sa-l faca pe antrenorul italian sa se razgandeasca.

Ramane de vazut cine va fi succesorul lui Capello, in conditiile in care Harry Redknapp, principalul favorit pentru a prelua echipa dupa Euro 2012, este implicat, cu Tottenham Hotspur, in lupta pentru titlul de campioana a Angliei si nu-si permite sa renunte in mijlocul sezonului la echipa.

author avatar
Cristi Ionita
105 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger