AcasăSPORTFostul sef al medicilor din Formula 1, despre Schumacher: "Pregatiti-va de ce...

Fostul sef al medicilor din Formula 1, despre Schumacher: „Pregatiti-va de ce e mai rau. Francezii au gresit interventia!”

Michael Schumacher, fostul campion mondial de Formula 1, se afla de aproximativ trei luni in coma, dupa accidentul suferit la schi intr-o statiune din Alpii francezi.

Ultimele informatii despre starea de sanatate a lui Schumacher sunt dintre cele mai rele. Gary Hartstein, fostul sef al medicilor din Formula 1 in perioada 2005-2012, este sceptic ca neamtul are sanse de recuperare.

„Stiu ca Michael Schumacher a fost si este un idol. Obisnuiam sa ma plimb pe langa circuite si sa vad zeci de mii de oameni care-l sustineau. Este bine ca acei oameni se roaga acum pentru sanatatea campionului, dar trebuie sa fim realisti. Cu cat stai mai mult in coma indusa, cu atat ai sanse mai mici sa-ti revii” a declarat Hartstein pentru The Sun.

Americanul Gary Hartstein a fost seful medicilor din Formula 1 in perioada 2005-2012

Doctorul Hartstein sustine ca, din surse sigure, starea de sanatate a lui Schumacher nu se ameliorase dupa 87 de zile, iar neamtul a pierdut 25% din greutatea corporala. In plus, medicii care se ocupa de fostul campion mondial se tem ca infectiile sa nu-i fie fatale.

Interesant este ca Hartstein a pornit un atac dur asupra echipei de interventie care l-a preluat pe Schumacher imediat dupa accidentul la schi. „Din ce stiu eu, Schumacher a fost transportat, initial, la un spital la care nu trebuia sa ajunga. Francezii au gresit interventia. L-au dus la Moutiers, desi acolo nu exista sectie neurochirurgicala. Abia apoi l-au trimis la Grenoble. S-au pierdut ore importanta. Si din aceasta cauza trebuie sa ne pregatim pentru ce este mai rau”.

author avatar
Cristi Ionita
630 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger