AcasăSPORTFostul rapidist Olberdam, MVP in Portugalia

Fostul rapidist Olberdam, MVP in Portugalia

Mijlocasul brazilian nu a facut multi purici in Giulesti

Brazilianul Olberdam a devenit unul dintre cei mai buni play-makeri din Liga Sagres, dand peste cap planurile rapidistilor, cei care in vara au refuzat sa activeze clauza de achizitionare definitiva.

Olberdam (in dreapta) s-a specializat in dueluri cu adversari duri precum Hulk, de la Porto

Mijlocasul de 26 de ani a jucat 12 meciuri, in primavara, pentru giulesteni, iar alb-visinii au considerat ca nu mai au nevoie de serviciile sale, astfel ca brazilianul a revenit la Maritimo Funchal, echipa de care apartine din 2005. Olberdam nu a stat mult pe ganduri dupa despartirea de Rapid. A reusit doua goluri si trei pase decisive in primele sapte etape din Portugalia si a ajuns sa fie comparat cu Joao Moutinho (FC Porto) si Gaitan (Benfica). Mai mult, prin evolutiile sale, Olberdam a dus-o pe Maritimo pe locul al cincilea, la numai trei puncte de liderul FC Porto. Intr-un interviu acordat de curand presei din Portugalia, brazilianul nu si-a amintit cu placere de perioada petrecuta in Romania afirmand ca “fotbalul romanesc este mult mai prost organizat decat cel portughez, iar in Romania am dat peste o vreme friguroasa si multa zapada”.

Liga 1 a renuntat la golgeteri

Mijlocasul brazilian nu a facut multi purici in Giulesti

Olberdam nu este singurul fotbalist devenit idol al tribunelor dupa ce a parasit campionatul romanesc. Fostii stelisti Maicon si Burdujan sunt golgeteri in Ucraina. Brazilianul a marcat 10 dintre cele 12 goluri reusite de Volin Lutk, iar Burdujan a marcat patru goluri pentru Cernomoret Odessa, doua numai in egalul, 2-2, cu Sahtior Donetk. Fundasul Diego Gaucho a devenit golgeterul celor de la Uniao Leiria, dupa ce a jucat in noua meciuri pentru FC Brasov. Imprumutat la Samsunspor, Akaki Khubutia a marcat doua goluri in primele trei meciuri oficiale, dupa ce la Gaz Metan marcase de doua ori in 60 de meciuri.

author avatar
Cristi Ionita
375 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger