AcasăSPORTFostul fotbalist Robert Nita isi "reface viata" in Liga 3

Fostul fotbalist Robert Nita isi „reface viata” in Liga 3

Robert Nita se pregateste cot la cot cu elevii sai de la FC Voluntari

A fost remarcat de catre conducatorii celor de la FC Voluntari in timp ce modera emisiunea “Arena TV” de la GspTV. Acum, lui Robert Nita nu-i mai ramane decat sa demonstreze ca este bun.

Robert Nita se pregateste cot la cot cu elevii sai de la FC Voluntari

Atacantul de buzunar care a “indoliat” Dinamo in faimosul meci cu Foresta Falticeni (noiembrie 2000) a fost ales de la televizor sa duca de pe banca destinele echipei FC Voluntari, grupare din Liga 3. Robert Nita (34 de ani) a semnat un contract valabil pana in 2015 cu formatia ilfoveana, avand ca obiectiv final accederea in primul esalon fotbalistic. Ultima oara, Nita a jucat la echipa vietnameza FC Cong Viettel, de unde a fost nevoit sa se retraga la inceputul anului trecut. “Aparuse o circulara care spunea ca jucatorii straini trecuti de 28 de ani trebuie sa aiba cel putin trei meciuri la echipa nationala. La ultima partida acolo am marcat si am fost purtat pe brate de 12.000 de oameni”, isi aminteste Nita. De cateva luni bune, fostul rapidist imbraca haina de ziarist, in care ne-a marturisit ca se simte ca pestele in apa. “Imi place foarte mult ceea ce fac. Mai ales emisiunea pe care o moderez, la GspTV, in care colaborez cu Boanchis, Capatos, Dragan sau Voicu jr.”, spune Robert.

Nita vrea in Liga 1

Echipa din Voluntari se duce la meciuri cu un autocar de Liga1

Cariera de tehnician a lui Robert Nita a inceput in 2008-2009 la Rocar Bucuresti, dar pentru o scurta perioada, deoarce echipa a fost desfiintata. “Am luat de la toti fostii antrenori cate ceva. Cei mai importanti au fost pentru mine Lajos Satmareanu la juniorii Stelei si Ion Pop la juniorii Rapidului. Vreau sa o iau de jos si ambitia mea este sa promovam la anu’, iar in 2015 sa fiu printre tehnicienii din Liga 1”, sustine antrenorul ilfovenilor.

Impresionat de proiectul lui dom‘ primar

Jucatorii de la Voluntari nu respira cand vorbeste Mister

Trecerea de la presa inapoi la fotbal nu a fost grea pentru fostul junior al Stelei. “M-au vazut la televizor si am fost contactat. Negocierile cu FC Voluntari n-au durat foarte mult si, dupa ce am vazut ce fel de proiect vrea sa dezvolte domnul Pandele aici, am acceptat imediat. In 2012 o sa fie gata stadionul de 2.500 de locuri, care este aproape de finalizare, in Pipera, si care va avea alaturi un teren sintetic, de marimea unuia normal. In iarna asta vom transfera 2-3 jucatori pentru ca la anu’ sa atacam promovarea”,spunea cu mandrie noul antrenor.

„Daca voi considera ca e nevoie de mine, ma voi baga in teren!”

Robert Nita incearca sa le transmita jucatorilor o parte din experienta sa

“Sunteti primul care a venit sa ma intrebe de sanatate asa ca o sa va spun, in premiera, ca ma gandesc sa revin pe teren. N-am mai jucat de un an si jumatate, dar ma pregatesc intens si, daca voi considera ca e nevoie de mine, ma voi baga in teren. Sper sa nu trebuiasca sa vorbesc de rau de Robert Nita sau de echipa mea”, ne-a relatat Robert.

Academia de fotbal „Riciu”

Primaria este foarte atenta cu juniorii

Clubul din Voluntari a facut actele pentru a dezvolta in oras o academie de fotbal, care va purta numele lui Mircea Radulescu – zis si „Riciu”, seful Scolii de antrenori de pe langa FRF. “Au fost facute actele, iar domnul Radulescu va fi presedintele de onoare al academiei. Este unul din proiectele pe care vrem sa le dezvoltam. Avem 11 grupe de juniori si peste 1.000 de sportivi la clubul nostru, la toate disciplinele”, afirma viceprimarul Voluntarilor, Costache Constantin. Mana dreapta a lui Robert Nita la FC Voluntari, nea Mitica, ne-a facut turul bazei sportive. Terenul urbei este gata. Gazonul a fost adus de la Fagaras si este dotat cu instalatie de irigat automata.

Pe acest teren va juca echipa lui Nita din aceasta primavara

Anul viitor vor fi gata si tribunele si peluzele, cu o capacitate de 7.000 de locuri. Pana atunci, in martie 2012, va fi inaugurata arena din Pipera, de 2.500 de locuri, terenul sintetic de antrenament, dar si sala de sport de 3.000 de locuri.

author avatar
Sebastian Stan
2.102 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger