AcasăSPORTNUCLEARĂ ÎN FOTBAL: Blatter și Platini, foști șefi FIFA, respectiv UEFA, acuzați...

NUCLEARĂ ÎN FOTBAL: Blatter și Platini, foști șefi FIFA, respectiv UEFA, acuzați oficial de fraudă!

FifaFostul președinte FIFA Sepp Blatter (stânga) și fostul președinte UEFA Michel Platini (dreapta)

Fostul președinte al FIFA, Sepp Blatter, și fostul șef al UEFA, Michel Platini, au fost acuzați de fraudă în Elveția, informează Politico.

Cei doi foști oficiali din fotbal sunt acuzați că au aranjat ilegal o plată de 2 milioane de franci elvețieni (1,89 milioane de euro) de la FIFA către Platini. Decizia autorităților din elvețiene a fost luată la capătul unei investigații care a durat 6 ani.

Sepp Blatter, de 85 de ani, și Michel Platini, de 65 de ani, ar putea fi judecați în următoarele luni.

FIFA l-a îmbogățit ilegal pe Michel Platini

Pe lângă fraudă, Blatter este acuzat de administrare defectuoasă, deturnare de fonduri FIFA și falsificarea unui document, în timp ce Platini este acuzat de fraudă, deturnare, fals și complice la presupusa gestiune defectuoasă a lui Blatter.

„Această plată a deteriorat activele FIFA și l-a îmbogățit ilegal pe Platini”, au declarat procurorii elvețieni într-un comunicat.

În ianuarie 2011, prin intermediul unei scrisori, Michel Platini a solicitat FIFA să i se plătească un salariu suplimentar retroactiv pentru că a fost consilier prezidențial între 1998 și 2002, în primul mandat al lui Blatter la șefia forului mondial. Blatter a autorizat plata într-un moment în care se pregătea să facă campanie pentru alegerea sa și avea nevoie de sprijin european, unde Platini avea influență.

„Dovezile strânse de procuratura generală elvețiană arată că această plată către Platini a fost făcută fără un temei legal”, se mai arată în declarație.

author avatar
Andreea Vlad
380 afisari

2 COMENTARII

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger