AcasăSPORTFosti campioni sportivi care au devenit ulterior actori de succes

Fosti campioni sportivi care au devenit ulterior actori de succes

Weissmuller este cel mai cunoscut actor care l-a intruchipat pe Tarzan

Inca de la inceputurile cinematografiei, de pe vremea lui Johnny Weissmuller, campionii din sport au avut un cuvant greu de spus si in lumea filmului.

Weissmuller este cel mai cunoscut actor care l-a intruchipat pe Tarzan

Nascut in 1904, la Timisoara, Johnny Weissmuller, de patru ori campion olimpic la natatie (Paris 1924 si Amsterdam 1928), a deschis drumul celor care au reusit sa faca performanta atat in sport, cat si in cinematografie. Weissmuller l-a interpretat pe Tarzan in 12 filme si are o stea pe Hollywood Walk of Fame. Bud Spencer – semifinalist la Olimpiadele de la Helsinki (1952) si Melbourne (1956), dar si campion al Italiei la polo cu Lazio Roma (1954) – a devenit celebru prin filmele western in care a jucat cu Terence Hill.

Arnold multi-functional

Toata lumea stie ca, inainte de a face pe Terminatorul, sau de a se bate cu monstrii in Predator, Arnold Schwarzenegger a fost multiplu campion de culturism. Austriacul, acum in varsta de 64 de ani, si-a inceput cariera de sportiv ca halterofil. Arnold a fost campion al Austriei (1966) si al Germaniei (1968) la haltere.

Jet Li are vitrina cu trofee plina

Jet Li a devenit un erou al filmelor cu arte martiale

Cam la fiecare 15-20 de ani, la Hollywood face senzatie cate un campion de arte martiale de origine asiatica. A fost Bruce Lee, apoi Jackie Chan, iar in zilele noastre se remarca Jet Li. Nascut la Beijing, actorul de 48 de ani a inceput de mic copil sa se specializeze in wushu, un tip de arte martiale. Cunoscut pentru aparitiile sale din “Arma mortala 4”, “Romeo Must Die”, “Sarutul dragonului” sau “Cradle 2 the grave”, Li are in palmares 15 titluri de campion al Chinei la wushu si 4 titluri de campion al Asiei.

Englezii lovesc in pereche

Statham (stanga) si-a mutat sariturile din bazin pe ecran

Buni prieteni din copilarie, Jason Statham (44 de ani) si Vinnie Jones (46 de ani) au dat lovitura simultan.

Vinnie Jones (in negru) a interpretat rolul unui fotbalist in “Mean Machine”

Fost jucator la Wimbledon, Leeds sau Chelsea, Jones l-a initiat pe Statham in tainele fotbalului, dar actorul din “Crank” si “Transporter” a preferat sariturile de la trambulina. Statham a fost triplu campion al Marii Britanii si a prins un loc 12 la Campionatul Mondial (1992) in sportul care mai tarziu l-a ajutat sa-si faca singur cascadoriile din filme. Vinnie Jones a jucat in “Gone in 60 seconds” sau “X-Men”.

Djokovic e viitorul

Devenit lider in clasamentul mondial de tenis, Novak Djokovic pare sa le calce pe urme sportivilor europeni care au cucerit Hollywood-ul. Sarbul s-a remarcat prin talentul de a-i imita pe ceilalti jucatori, a avut un rol intr-un film istoric produs de Televiziunea Nationala din Serbia si a filmat de curand in Bulgaria pentru The Expendables 2, pelicula realizata de Sylvester Stallone si in care joaca mai toti actorii de actiune cunoscuti.

author avatar
Cristi Ionita
983 afisari

1 COMENTARIU

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger