AcasăSPORTFormula 1: Vettel e regele Malaysiei

Formula 1: Vettel e regele Malaysiei

Germanul Sebastian Vettel, campionul mondial de Formula 1, a castigat Grand Prix-ul Malaysiei, etapa a doua a actualului sezon.

Plecat din pole-position, Vettel a pornit in tromba si s-a distantat rapid la patru secunde, dar problemele de aderenta l-au costat enorm si a coborat pana pe locul 9 inainte de turul al saptelea.

Obligat sa schimbe de doua ori intr-un interval de 14 tururi, Vettel a gasit, in cele din urma, solutia castigatoare si a inceput sa-si depaseasca fara probleme adversarii.

Neamtul l-a depasit pe Mark Webber, coechipierul sau, cu 10 ture inainte de final, iar apoi s-a distantat in invingator, profitand de culoarul creat de australian.

Cei doi piloti de la Red Bull au fost urmati de Lewis Hamilton, de la Mercedes, care s-a remarcat mai ales gratie momentului in care a gresit intrarea la box, confundand stand-ul actualei sale echipei cu cel al englezilor de la McLaren, fosta sa echipa.

Fernando Alonso si Jenson Button, doi dintre pilotii cotati cu sanse importante la titlul mondial, au abandonat cursa, in timp ce finlandezul Kimi Raikkonen, castigatorul din Australia, de duminica trecuta, a terminat abia pe locul 7.

In urma rezultatelor de astazi, Vettel trece pe primul loc in clasamentul general, cu 40 de puncte, fiind urmat de Raikkonen (31 de puncte) si de Webber (26 de puncte).

Dupa doua curse disputate intr-o saptamana, pilotii vor lua o pauza de trei saptamani, Grand Prix-ul Chinei urmand a avea loc pe 14 aprilie, la Shanghai.

author avatar
Cristi Ionita
227 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger