AcasăSPORTFORMULA 1: SEBASTIAN VETTEL este campion mondial

FORMULA 1: SEBASTIAN VETTEL este campion mondial

Germanul SEBASTIAN VETTEL, de la Red Bull Racing, a castigat in aceasta seara, pentru a treia oara la rand, titlul de campion mondial de Formula 1.

Neamtul a incheiat pe locul al saselea Grand Prix-ul Braziliei, de la Sao Paolo, pozitie ce i-a adus in final titlul de campion mondial, dupa ce Fernando Alonso, adversarul sau direct, nu a reusit sa treaca de britanicul Jenson Button si sa castige cursa.

Cu 13 puncte avans fata de Alonso inaintea ultimei etape a sezonului, Vettel avea nevoie de un loc 4 pentru a fi sigur 100% de titlu si a incercat sa aiba o evolutie la siguranta in Brazilia, dar calculele de acasa nu s-au asemanat cu situatia din teren.

Vettel a avut numeroase probleme de-a lungul cursei de la Sao Paolo, iar Alonso a sperat pana spre final ca poate da lovitura, insa ibericul s-a inecat la mal si trebuie sa se multumeasca cu titlul neoficial de vicecampion mondial.

Vettel, care la 25 de ani si jumatate devin cel mai tanar triplu campion mondial de Formula 1 din istorie, si-a adjudecat titlul avand trei puncte avans fata de Alonso si 74 fata de finlandezul Kimi Raikkonen.

Plecat din pole-position in Brazilia, britanicul Lewis Hamilton, de la McLaren, a condus cursa pana in partea a doua, dar spre final a fost obligat sa abandoneze dupa un acrosaj cu Niko Hulkenberg.

Hamilton s-a despartit, astfel, cu o ratare de cei de la McLaren, pilotul britanic urmand sa evolueze din 2013 pentru nemtii de la Mercedes, unde il va inlocui pe veteranul Michael Schumacher. Acesta din urma s-a retras din activitate cu un bine-meritat loc 7 in Brazilia si cu 49 de puncte la general.

Cursa din Sao Paolo a fost castigata, in cele din urma, de britanicul Jenson Button, care termina pe locul al cincilea in clasamentul general al pilotilor.

La constructori, Red Bull s-a distrat cu Ferrari si McLaren.

author avatar
Cristi Ionita
170 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger