AcasăSPORTFORMULA 1: Sebastian Vettel a castigat Grand Prix-ul Germaniei

FORMULA 1: Sebastian Vettel a castigat Grand Prix-ul Germaniei

Sebastian Vettel, campion si filantrop

Germanul Sebastian Vettel, campionul mondial en-titre, a castigat, duminica, Marele Premiu al Germaniei, a noua etapa a Campionatului Mondial de Formula 1.

Vettel a oferit un raspuns pe masura, dupa ce duminica trecuta a fost obligat sa abandoneze in etapa din Marea Britanie, iar specialistii asteptau o revitalizare a luptei pentru titlul mondial. Reusita de duminica a reprezentat prima victorie a lui Vettel pe circuitul de la Nurburgring.

Totusi, victoria lui Vettel nu a fost lipsita de emotii, rasturnarile de situatie fiind la ordinea zilei in cursa din Germania. In plus, etapa a fost dominata de incidente, doua dintre acestea fiind la un pas de a se incheia cu tragedii.

Mai intai, in turul 9, unul dintre pneurile abia montate pe masina lui Mark Webber a sarit si l-a lovit pe un cameraman aflat la boxe. Acesta a reusit sa ajunga pe propriile picioare la cabinetul medical, pentru a primi ingrijiri.

In turul 24, comisarii de cursa au scapat de sub control masina lui Bianchi, iar aceasta a traversat circuitul. Din fericire nicio alta masina nu se afla in apropiere, existand pericolul unui accident serios.

Pe final, Vettel a luat piciorul de pe acceleratie, urmaritorii sai, Kimi Raikkonen si Sebastian Grosjean, cei doi piloti de la Lotus, neavand forta necesara de a mai pune sub semnul intrebarii victoria neamtului.

Vettel a obtinut a patra victorie in cele noua curse disputate in acest sezon si a ajuns la 157 de puncte. Fernando Alonso, de la Ferrari, are 123 de puncte, dupa ce a terminat pe 4 cursa de la Nurburgring, iar Kimi Raikkonen a ajuns la 116 puncte.

Campionatul Mondial de Formula 1 va lua o pauza de trei saptamani, urmatoarea etapa fiind programata pe 28 iulie, la Budapesta, Grand Prix-ul Ungariei.

author avatar
Cristi Ionita
292 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger