AcasăSPORTFormula 1 revine in SUA dupa 5 ani!

Formula 1 revine in SUA dupa 5 ani!

Circuitul texan trebuie finalizat cu minim 90 de zile inainte de cursa

Campionatul Mondial de Formula 1 programeaza in noul sezon 20 de etape, majoritatea aceleasi ca anul trecut, exceptiile fiind revenirea Marelui Circ in SUA si disparitia din calendar a Grand Prix-ului Turciei.

Circuitul texan trebuie finalizat cu minim 90 de zile inainte de cursa

In 2007, cursa de la Indianapolis se disputa cu numai sase piloti participanti, din cauza boicotului mai multor echipe, care au refuzat sa-si trimita driver-ii pe pista din motive de securitate. Scandalul de atunci a stat la baza incetarii contractului dintre societatea lui Bernie Ecclestone si detinatorii celebrului circuit american, doi ani mai tarziu.  In 2012, Formula 1 ar trebui sa revina in Statele Unite pe o noua infrastructura, prima construita in aceasta tara special pentru cursele din Marele Circ.

La momentul actual, „The Circuit of the Americas” din Austin (Texas) este inca departe de a fi gata, dar organizatorii sustin ca nu vor fi probleme si in 16 noiembrie spectatorii vor putea urmari din tribune antrenamentele primului Mare Premiu gazduit de SUA in ultimii cinci ani.

author avatar
eNational
94 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger