AcasăSPORTFORMULA 1: Nico Rosberg, victorie de prestigiu la Monaco!

FORMULA 1: Nico Rosberg, victorie de prestigiu la Monaco!

Germanul Nico Rosberg, de la Mercedes, a castigat, pentru a treia oara la rand, Grand Prix-ul de Formula 1 al Principatului Monaco.

Plecat din pozitia a doua a grilei de start, Rosberg a stat la cutie si a dat lovitura pe final de cursa, profitand de o eroare a coechipierului sau, Lewis Hamilton, campionul mondial en-titre.

Cu 14 tururi inainte de finalul cursei, Max Verstappen, de la Toro Rosso, a comis o greseala si s-a lovit violent de zidul de protectie.

Cursa a fost neutralizat si Hamilton a decis ca este momentul sa intre la boxe, pentru a schimba pneurile, actiune care in cele din urma l-a costat victorie.

Revenit pe circuit in pozitia a treia, britanicul nu a mai avut forta necesara de a ataca obtinerea victoriei si a incheiat Grand Prix-ul pe ultima treapta a podiumului. Intre cei doi echipieri ai formatiei Mercedes s-a intercalat Sebastian Vettel, de la Ferrari, pilot care este la al cincilea podium in cele sase curse disputate pana acum.

In ciuda faptului ca a ratat victoria in Principat, Hamilton ramane lider in clasamentul general al pilotilor, britanicul totalizand 126 de puncte. Hamilton are 10 puncte avans fata de coechipierul sau, Nico Rosberg, si 28 de puncte avans fata de Sebastian Vettel.

Pentru pilotii din Campionatul Mondial de Formula 1 urmeaza doua saptamani de pauza, ei urmand sa faca un scurt popas in Canada, la Montreal, pe 7 iunie, inainte de a reveni pe Batranul Continent, unde se vor disputa urmatoarele cinci curse.

author avatar
Cristi Ionita
135 afisari
Zenville

Ultimele știri

Caz înspăimântător în București! Femeie reținută după ce şi-a înjunghiat de două ori soţul, la un interval de mai multe ore

Caz șocant în București! O femeie a fost reţinută, sub acuzaţia de violenţă în familie în modalitatea tentativei de omor, după ce şi-a înjunghiat...

Momente de groază, la înălțime. Pasagerii unui telescaun, surprinși de rafale foarte puternice de vânt – VIDEO

Mai multe persoane au trecut printr-o experiență pe care, cel mai probabil, nu o vor uita niciodată. Sau, cel puțin, nu prea curând.Au fost...
proger