AcasăSPORTFormula 1: Lewis Hamilton, prima victorie din era Mercedes

Formula 1: Lewis Hamilton, prima victorie din era Mercedes

Britanicul Lewis Hamilton, campionul mondial de Formula 1 din 2008, a dat lovitura duminica obtinand prima victorie de cand a trecut la Mercedes. Hamilton s-a impus pe circuitul de la Hungaroring (Ungaria).

Hamilton a demonstrat, daca mai era cazul, ca este un specialist al circuitului maghiar si s-a impus de o maniera categorica in fata finlandezului Kimi Raikkonen si germanul Sebastian Vettel, campionul mondial en-titre.

Plecat din pole position, Hamilton a facut o cursa tactica perfecta si nu le-a dat vreo sansa rivalilor sai care au incheiat cursa la mai bine de 10 secunde in spatele britanicului.

A fost al patrulea succes din cariera obtinut de Hamilton pe circuitul de la Hungaroring, britanicul egalandu-l la acest capitol pe legendarul Michael Schumacher.

Gratie succesului din Ungaria, Hamilton a ajuns la 124 de puncte si ocupa locul 4 in clasamentul general. Ierarhia este dominata de Vettel, 172 de puncte, urmat de Raikkonen (134 de puncte) si Fernando Alonso (133 de puncte).

Desi Grand Prix-ul Ungariei a fost prima etapa dupa o pauza de trei saptamani, pentru pilotii din Campionatul Mondial de Formula 1 urmeaza o noua pauza, etapa a 11-a, Grand Prix-ul Belgiei, urmand a avea loc pe 25 august, pe circuitul de la Spa-Francorchamps.

author avatar
Cristi Ionita
282 afisari
Zenville

Ultimele știri

Campania electorală pentru Primăria Capitalei, „aruncată în aer”! Cătălin Cîrstoiu, vestea momentului. Ce se întâmplă luni

Cătălin Cîrstoiu ar putea ieşi din cursa pentru Primăria Capitalei. Coaliţia PSD-PNL trebuie să ia urgent o decizie în privinţa candidatului comun.Acuzaţiile de incompatibilitate...

Irakul, atacat la o bază militară unde s-ar afla paramilitari pro-Iran. Ce spun Israel și SUA despre bombardamente (VIDEO)

Au fost explozii în Irak, azi-noapte, în apropiere de Bagdad, la o bază militară. Acolo s-ar fi aflat trupe ale armatei și foști paramilitari...
proger