AcasăSPORTFormula 1: Hamilton a castigat Grand Prix-ul Japoniei

Formula 1: Hamilton a castigat Grand Prix-ul Japoniei

Britanicul Lewis Hamilton, echipierul formatiei Mercedes, s-a impus, duminica, in Marele Premiu de Formula 1 al Japoniei.

Hamilton si Nico Rosberg, cei doi piloti de la Mercedes, au dominat clar cursa din Japonia. Neamtul a plecat din pole-position si a fost lider pana in turul 28, dar Hamilton a gestionat mai bine momentele decisive si l-a depasit pe coechipierul sau.

Cu noua tururi inainte de final, francezul Jules Bianchi, una dintre marile sperante ale Formulei 1, a fost implicat intr-un accident grav, iar oficialii cursei au decis sa puna capat competitiei inainte de termen.

Din cauza ploii torentiale, Bianchi a pierdut controlul masinii si s-a izbit violent de macaraua care ajuta la ridicarea monopostului lui Adrian Sutil de pe circuit.

Bianchi a fost transportat de urgenta la spital, cu o ambulanta, desi in asemenea cazuri se solicita interventia elicopterului. Totusi, conditiile meteo nefavorabile au impiedicat folosirea elicopterului.

Hamilton a fost declarat invingator, astfel ca britanicul are 10 puncte avans fata de Nico Rosberg, in clasamentul general, cu patru etape inainte de finalul sezonului.

Saptamana viitoare, pe 12 octombrie, pilotii merg la Sochi, unde se va disputa Grand Prix-ul Rusiei.

author avatar
Cristi Ionita
83 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger