AcasăSPORTForbes a numit cel mai bine plătit fotbalist din lume: 128 de...

Forbes a numit cel mai bine plătit fotbalist din lume: 128 de milioane de dolari numai din salariu!

Forbes a numit cel mai bine plătit fotbalist din lume: 128 de milioane de dolari numai din salariu!

Kylian Mbappe, atacantul lui Paris Saint-Germain, a devenit cel mai bine plătit fotbalist din lume, potrivit revistei Forbes, cu un venit estimat la 128 milioane de euro.

E pentru prima dată în ultimii opt ani când în fruntea listei nu se află Lionel Messi sau Cristiano Ronaldo.

Jucătorii lui PSG domină topul

Pe locul 2, cu 120 de milioane de dolari, este Messi, coechipierul lui Mbappe de la PSG. Pe locul 3, cu 100 de milioane de dolari, este Cristiano Ronaldo de la Manchester United.

Pe locurile următoare sunt Neymar, de la PSG, cu 87 milioane de dolari, şi Mohamed Salah, de la Liverpool, cu 53 de milioane de dolari.

Mbappe şi Haaland, noii Messi şi C. Ronaldo

În total, cei mai bine plătiţi 10 fotbalişti sunt aşteptaţi să obţină câştiguri record în valoare de 652 de milioane de dolari în acest sezon, în creştere cu 11% faţă de cele 585 de milioane de dolari din sezonul trecut.

Ascensiunea francezului Mbappe şi a norvegianului Haaland, singurii jucători cu vârsta sub 30 de ani de pe listă, semnalează o schimbare în lumea fotbalului, în timp ce Messi şi Ronaldo se apropie de sfârşitul glorioasei lor cariere, se arată în raportul Forbes.

De remarcat că Mbappe nu a câștigat nici un trofeu internațional major cu PSG. În schimb, el a ținut prima pagină a ziarelor franceze în acest an pentru desele conflicte cu colegii săi – Messi și Neymar.

author avatar
Andrei Ștefan