AcasăRecomandariFlorentina Marincu si Marian Oprea, pe podium la „europenele” de atletism

Florentina Marincu si Marian Oprea, pe podium la „europenele” de atletism

Performante neasteptate pentru doi dintre sportivii care reprezinta Romania la Campionatele Europene de atletism in, competitie gazduita de Praga.

Florentina Marincu (foto) si Marian Oprea au reusit doua sarituri de „bronz” la C.E.

La numai 18 ani, atleta Florentina Marincu a cucerit medalia de bronz in proba de saritura in lungime, in timp ce Alina Rotaru, cealalta romanca din concurs, s-a clasat pe locul 4. Cea mai buna saritura a Florentinei Marincu a masurat 6,79 metri, performanta cu care a urcat pe ultima treapta a podiumului de premiere. La randul sau, Alina Rotaru a avut cea mai buna performanta de 6,74 metri. Proba a fost castigata de Ivana Spanovici (6,98 metri, nou record national al Serbiei), urmata de Taroum Moguenara (Germania, 6,83 metri).

Marian Oprea

Performanta Florentinei Marincu este uluitoare prin prisma faptului ca ea a fost, la 18 ani abia impliniti, cea mai tanara sportiva intrata in proba de saritura in lungime. In finala de sambata, atleta din Hunedoara a doborat de doua ori recordul european de junioare, ceea ce reprezinta o borna fantastica pentru cariera Florentinei, aflata abia la inceput. De remarcat ca romanca are in palmares si doua titluri de campioana mondiala de cadete (la lungime si triplusalt), cucerite in 2013, la Donetk, in Ucraina. „Sunt extraordinar de fericita! Am inceput sa plang cand am fost sigura de medalie. La fel ca mama in fata televizorului si ca domnul profesor (n.n. – antrenorul Nicolae Alexe). Am crezut in fortele mele si eram convinsa ca voi lua o medalie! Concurenta cu Alina (n.n. – Alina Rotaru) m-a motivat. Stiam ca o sa ma bat cu ea si asa a fost! De data asta, am fost eu mai buna! Am stiut ca pot sa iau o medalie”, a declarat Florentina Marincu la finalul concursului.

Tot Marian Oprea

Printr-o prestatie exceptionala, aidoma celei din 2011, de la Paris, Marian Oprea a adus Romaniei a doua medalie de la C.E., in proba de triplusalt. Cu o saritura de 19,91 metri (din a doua incercare), Oprea a cucerit medalia de bronz, la fel cum facuse si la „europenele” de acum patru ani. Aurul i-a revenit portughezului Nelson Evora (17,21 metri), iar argintul spaniolului Pablo Torrijos (17,04).
Obiectivul delegatiei Romaniei la „europenele” din Cehia a fost obtinerea a 1-2 medalii si 6-8 calificari in finale.

author avatar
Laurentiu Teodorescu
424 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger