AcasăSPORTFiul legendarului Julio Cesar Chavez il provoaca pe Bute

Fiul legendarului Julio Cesar Chavez il provoaca pe Bute

Chiar daca de un an si jumatate n-a mai luptat intr-o gala profesionista, Lucian Bute (35 de ani) ramane un nume atractiv pe piata boxului.

Bute si Chavez abia asteaptă să se întâlnească în ring

Revenirea sa in ring este stabilita pentru 15 august, cand are meci cu Andrea Di Luis, un pugilist de nivel mediu, campion european. Insa marele „come back” ar putea avea loc intr-o gala care cu siguranta va starni interesul a milioane de oameni, fiindca vorbim aici despre Julio Cesar Chavez jr (29 de ani). Fiul legendarului Julio Cesar Chavez, considerat cel mai mare boxeur mexican al tuturor timpurilor, se afla oarecum in situatia lui Lucian Bute, astfel ca un meci impotriva ex-campionului IBF i s-ar potrivi ca o manusa.

Au acelasi impresar – Al Haymon

Lucian Bute

Organizarea acestei gale n-ar fi o problema, mai ales ca Bute si Chavez jr. au acelasi impresar. Al Haymon este poate cel mai influent manager din boxul actual, daca ne gandim ca-l reprezinta pe campionul-campionilor, Floyd Mayweather jr.
Cel mai devreme, meciul ar putea avea loc la finalul lunii octombrie, fie in California (SUA), fie in Mexic, acasa la Chavez. Presa americana scrie deja ca Lucian ar fi castigator intr-o confruntare directa, datorita vitezei si tehnicii superioare.

Si-a concediat tatal

Fost campion WBC la categoria mijlocie, Julio Cesar Chavez jr. are doar doua infrangeri la profesionisti, la fel ca Lucian Bute. A pierdut centura cu diamante in fata lui Sergio Martinez, iar cu Andrzej Fonfara a declarat forfait, spre surprinderea tuturor. Ulterior, s-a aflat ca mexicanul boxase accident, Chavez aflandu-se acum in plin proces de recuperare.
„Cred ca pot reveni in ring. Am discutat despre cateva nume, printre care si cel al lui Lucian Bute, dar, mai intai, trebuie sa mi se vindece mana”, a anuntat Chavez jr. Pana la refacerea completa, posibilul viitor adversar al lui Bute a decis sa nu mai colaboreze cu tatal sau, legendarul Julio Cesar Chavez; noul sau antrenor este Robert Garcia.

author avatar
Laurentiu Teodorescu
139 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger