AcasăSPORTFiti mai prietene, fetelor!

Fiti mai prietene, fetelor!

Simona Halep. Foto: www.flickr.com

Romania a pierdut oarecum anticipat barajul contra Germaniei pentru mentinerea in Grupa Mondiala I, avand in vedere ca marele Ilie Nastase declara inaintea confruntarii de la Cluj ca noi abia incropim o echipa, pe cand adversarele pot alcatui „vreo doua-trei”. Intr-un astfel de meci, te astepti insa ca acest handicap sa fie compensat de atuurile noastre ancestrale (raul, ramul, etc.), insa parca nimic n-a vrut sa mearga in favoarea „tricolorelor”, cu exceptia publicului fantastic, care si-a incurajat in permanenta favoritele.

Simona Halep. Foto: www.flickr.com

Racheta noastra numarul 1, Simona Halep, a prevestit un weekend cu ghinion atunci cand s-a accidentat la glezna, in primul meci cu Andrea Petkovic, accidentare ale carei repercusinui aveau sa vina abia a doua zi, cand fosta finalista de la Roland Garros a avut o viteza in minus fata de campioana de la Australian Open. A urmat apoi acel interval de cadere dramatica a Monicai Niculescu, care a ratat doua mingi de meci in fata aceleiasi Petkovic, la scorul de 6-0, 6-5, 40-15. Monica s-a grabit parca sa anunte rapunerea nemtoaicei, nestiind probabil zicala de la fotbal, conform careia pe nemti i-ai batut abia atunci cand ii vezi in autocar. A fost un moment greu de digerat nu numai de specatori, dar, cu siguranta, si de amatorii de pariuri sportive online care frecventeaza site-ul de specialitate http://extra.bet365.com/news/ro/ si care mizasera probabil pe victoria romancei.

 

Monica Niculescu. Foto: www.flickr.com

Dincolo de aceste lucruri, a mai fost ceva care ne-a tras in jos in duelul cu Germania, si anume comunicarea deplorabila dintre jucatoare si capitanul nejucator Alina Tecsor. Cand Halep venea pe banca in pauze, isi punea de regula prosopul pe cap, lasand-o pe Tecsor sa priveasca in gol, stanjenita si ea de rolul decorativ pe care il are. OK, Simona este o persoalitate puternica, este obisnuita sa se consulte doar cu antrenorul sau personal Darren Cahill, admitem ca Tecsor n-are experienta australianului, insa Fed Cup este o competitie despre spiritul de echipa in primul rand. Daca nu poti sa te incarci de energie pozitiva in preajma persoanelor care fac parte din echipa ta, este greu sa iesi invingator. Poti castiga o batalie, insa razboiul este de regula pierdut. Nici intre Niculescu si Tecsor n-a fost o relatie stralucita, chiar daca pareau sa comunice mai mult din priviri. De partea cealalta, Germania a aratat de la inceput pana la sfarsit ca o adevarata echipa, chiar daca si in lotul sau se afla o jucatoare cu o personalitate uriasa ca a lui Kerber. Capitanul-nejucator Barbara Rittner nu a ezitat sa se implice in dialogul cu tenismenele sale, sa la sustina la greu si sa incerce sa le ia din presiunea care apasa pe umerii lor. Emblematica in acest sens a fost imaginea cu Petkovic si Rittner imbratisandu-se dupa punctul decisiv, precum doua prietene dragi, care nu se mai vazusera de foarte mult timp. Tenisul este un sport individual, insa, asa cum am spus si mai sus, Fed Cup este despre contopirea tuturor personalitatilor intr-un monolit capabil sa lupte cu sanse mult mai mari impotriva oricarui adversar.

 

author avatar
eNational
150 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger