AcasăRecomandariFirma „juniorului” Blatter facea trafic cu bilete la Cupa Mondiala

Firma „juniorului” Blatter facea trafic cu bilete la Cupa Mondiala

Politia braziliana a anuntat arestarea lui Ray Whelan, director la compania Match Hospitality, partener FIFA, suspectat de a fi seful retelei de revanzare ilegala de bilete la meciurile de la Cupa Mondiala din Brazilia.

Director la firma lui Philippe Blatter, reţinut pentru trafic de bilete

Ray Whelan, director la Match Hospitality, a fost arestat la Copacabana Palace, un hotel de lux din Rio de Janeiro, rezervat in intregime de FIFA, pe intreaga durata a turneului final, pentru angajatii si partenerii sai. Match Hospitality este furnizor exclusiv FIFA al biletelor VIP returnate la Cupa Mondiala, care includ pe langa tichetele de acces in stadion, biletele de avion si cazare la hoteluri de lux. Politia braziliana a destructurat saptamana trecuta aceasta retea de revanzare ilegala de bilete si a arestat 11 prezumtivi membri, printre care si pe franco-algerianul Mohamadou Lamine Fofana, care a fost banuit initial ca este seful organizatiei. Conform presei sud-americane, reteaua era activa din 2002 si a vandut aproximativ 1.000 de bilete pe meci la un pret de baza de 1.000 de euro.
Match Hospitality nu este o filiala a FIFA, dar are stranse legaturi cu forul mondial si a primit exclusitiviate pentru serviciile de ospitalitate la turneele finale ale Cupei Mondiale din 2018 – Rusia si 2002 – Qatar. Compania are mai multi actionari, printre care si firma Infront Sports and Media, cu sediul in Elvetia, si condusa de Philippe Blatter, nepotul presedintelui FIFA, Joseph Blatter.

author avatar
Laurentiu Teodorescu
189 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger