AcasăSPORTFinalul carierei pentru Roger Federer? Nu va mai putea juca tenis

Finalul carierei pentru Roger Federer? Nu va mai putea juca tenis

Roger FedererRoger Federer

Problemele se țin scai de Roger Federer. Jucătorul de tenis s-a operat din nou la genunchiul drept, în aceeași zonă, după intervenţia suferită în februarie.

Elvețianul a anunțat că va sta departe de terenurile de tenis până în 2021, transmite CNN. Sportivul cu cele mai mari venituri obţinute în ultimul an își revenise în urma operației la care a fost supus în urmă cu patru luni, dar a suferit un regres din cauza antrenamentelor, în urmă cu câteva săptămâni.

Tenismenul, care va împlini 39 de ani în august, a precizat într-un mesaj postat pe Twitter că are acum nevoie de timp „pentru a fi la 100% şi a putea juca cel mai bun nivel” al său. „Îmi vor lipsi foarte mult fanii şi turneele şi sunt nerăbdător deja să-i revăd pe toţi, la începutul sezonului 2021”, a mai precizat Roger Federer.

Sportivul a acuzat probleme la genunchi în timpul turneului Australian Open 2020, la care a ajuns în semifinale, fiind eliminat de sârbul Novak Djokovic, care a cucerit ulterior trofeul.

Roger Federer și-a pus fanii pe jar și în 2016, după ce a anunțat că s-a operat la genunchi. Accidentarea lui Roger nu a avut legătură cu sportul ci cu rolul de tată. Mai precis, el s-ar fi accidentat în timp ce se juca într-un parc din Melbourne, împreună cu gemenele sale, Myla și Charlene.

Roger Federer se află pe locul 4 în circuitul ATP. Elvețianul nu a mai câștigat un Mare Șlem din 2018, atunci când se impunea la Australian Open. Federer speră ca până la finalul carierei să se mai impună măcar o dată într-un Grand Slam. El are în palmares 20 de astfel de titluri.

author avatar
Andreea Vlad