AcasăRecomandariFinala Simonei Halep sau cum ne place sa ne dam noi, romanii,...

Finala Simonei Halep sau cum ne place sa ne dam noi, romanii, cu „vaca pe gheata”!

Fara a diminua din meritele evolutiei Simonei Halep in finala de la Paris, trebuie subliniat faptul ca rusoaica Maria Sarapova n-a fost niciodata o iubitoare a zgurei. In cariera sa profesionista, Sarapova nu s-a impus decat de trei ori pe aceasta suprafata, la Roland Garros, in 2012 si 2014 si la Strasbourg, in 2010.

Simona Halep si speech-ul ei de la sfarsitul turneului parizian

Insasi Maria Sarapova declara, candva, ca se simte pe zgura precum o „vaca pe gheata”. Autocaracterizarea rusoaicei a placut atat de mult jurnalistilor incat, imediat dupa succesul de sambata de pe „Philippe Chatrier”, americanii de la ESPN au notat ca, desi Maria a intampinat destule greutati in fata Simonei Halep, „nu-i rau deloc pentru o «vaca pe gheata»”.

Indarjirea Simonei si erorile nefortate ale Sarapovei au impins meciul in trei seturi

Maria Sarapova si trofeul "Suzanne Lenglen"

Dupa agitatia din ultimele zile (in Romania, participarea Simonei in ultimul act la Roland Garros a nascut o avalansa de comentarii/aprecieri isterice) este cazul sa revenim cu picioarele pe pamant si sa constatam ca jucatoarea Maria Sarapova – cea care se simte pe zgura ca o «vaca pe gheata»” – era greu de invins de Simona Halep. Si aici nu e vorba doar de cele trei victorii anterioare pe care Maria le contabilizase in confruntarile directe, a patra infaptuindu-se la Paris. Mai e de pus in balanta si modul in care rusoaica a stiu si stie sa gestioneze momentele cruciale. Si totusi, in finala de la Roland Garros din acest an, a surprins numarul mare de erori nefortate comise de Maria Sarapova. Cumva, Simona a profitat de acest lucru. Faptul ca, la un moment dat, Halep a egalat la 1, asta se datoreaza nu doar vointei sale de fier, dorintei de a nu ceda usor. Remiza dupa setul secund a aparut si pe fondul greselilor nepermise comise de adversara sa. Specialistii apreciaza ca o jucatoare experimentata, gen Serena Williams sau poate chiar Na Li, ar fi taxat imediat erorile rusoaicei si si-ar fi adjudecat victoria.

Era nevoie de un roman intr-o finala ca sa descoperim ca ne-a furat arbitrul si la tenis!

Contul de FB al arbitrului Kader Nouni, atacat de romani

In Romania, doar cine n-a vrut nu si-a exprimat o parere „avizata” despre aceasta finala. Majoritate a descoperit, repede si „romaneste”, vinovati pentru insuccesul Simonei Halep: arbitrul, gemetele Sarapovei, pauzele prea lungi ale rusoaicei de dinaintea serviciului sau faptul ca favorita 7 a exagerat stand la vestiare dupa finalul setului 2. Doar ultima chestiune merita sa fie discutata, mai multi experti recunoscand ca arbitrul nu trebuia sa-i permita Sarapovei sa intarzie serviciul. Celelalte scuze/cauze sunt de-a dreptul comice. Prestatia „scandaloasa” a arbitrului Kader Nouni se rezuma la faptul ca francezul n-a avertizat-o pe Maria Sarapova ca incalca regula celor 25 de secunde. In rest, nici o problema in ceea ce-l priveste. Probabil ca exista arbitraje potrivnice si in acest sport, dar parca era nevoie de prezenta unui roman intr-o finala de tenis ca sa descoperim ca ne-a furat arbitrul si aici, nu doar la fotbal, handbal sau gimnastica.

Kader Nouni, luat la suturi : „Inapoi in Africa, imbecil marocan!”

Din pacate, derapajele unora continua si la cateva zile dupa marea finala de la Roland Garros. Vedete sau oameni simpli, multi dintre noi ne vrem sa ne impacam cu finalul unei povesti pe care deja Simona Halep a inchis-o. Ea merge mai departe, noi nu! In loc sa ne bucuram ca avem o sportiva de 22 de ani capabila sa joace la un nivel foarte ridicat, in stare sa ne ofere, in viitorul apropiat, si alte momente de acest gen, noi continuam sa cautam „vinovati” si sa-i ciomagim. In ultimele ore, romanii l-au luat la tinta pe arbitrul Kader Nouni pe contul acestuia de Facebook:  „Cati bani ti-ai luat de la Sarapova?” sau „Loserule!!! Simona a pierdut jocul din cauza ta”, „Trebuie sa renunti la tenis, esti ZERO!”, „Esti un hot!”, „Inapoi in Africa, imbecil marocan!”, „Fiu de catea!”, „Asta e motivul pentru care nu ne plac negrii”, sunt doar cateva dintre mesajele primite de arbitrul pe reteaua de socializare.

Ce urmeaza pentru Simona Halep?

Simona, victorioasa la ultima editie a turneului de la Hertogenbosch

Deocamdata, cateva zile de pauza dupa istovitorul turneu de Grand Slam de la Paris, timp si pentru o revedere cu cei dragi, dar si pentru savurarea pozitiei a 3-a in clasamentul WTA, oficializata ieri. Apoi, alte turnee. Urmeaza sezonul turneelor pe iarba. Prima participare confirmata va fi la  Hertogenbosch (15-21 iunie). Simona este ultima castigatoare a competitiei din Olanda, 2-0 intr-o finala cu belgianca Flipkens. Apoi, pe 23 iunie, se da startul la Wimbledon, cel de-al treilea Grand Slam al anului. In stagiunea 2013, Simona a cedat inca din turul II la Wimbledon, pierzand in fata chinezoaicei Na Li, actual numar 2 WTA.

author avatar
Mihai Koblenko
1.081 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger