AcasăSPORTFinala modesta si totusi BUNA

Finala modesta si totusi BUNA

Anul acesta, Liverpool a pierdut titlul in Premier League, dar a spulberat echipele din Europa

Madridul a fost capitala fotbalului sambata seara, iar finala castigata de cormorani a declansat fiesta pentru jucatorii si pentru fanii lui Liverpool. Petrecerea a inceput pe Wanda Metropolitano, dar a continuat in toata lumea.  „Cormoranii” au invins-o pe Tottenham si au castigat pentru a sasea oara trofeul UEFA Champions League. De altfel, sezonul acesta a fost dominat de echipele din Anglia. In Europa League, Chelsea s-a impus in finala in fata lui Arsenal, iar Liverpool a castigat UEFA Champions League in fata lui Tottenham. A fost o finala modesta, dar totusi buna.

Anul acesta Liverpool a pierdut titlul in Premier League dar a spulberat echipele din Europa

Partida a avut un start inedit. Dupa aproximativ 30 de secunde, arbitrul Damir Skomina a dictat penalty pentru Liverpool, dupa un hent comis in careu de Moussa Sissoko. Egipteanul Mohamed Salah a inscris de la punctul cu var, oferindu-i echipei sale un inceput perfect. Fara ocazii cu adevarat notabile de ambele parti, scorul pauzei a fost 1-0, iar in repriza secunda, tot Liverpool a fost cea care a inscris. Divock Origi, introdus in partea a doua, a marcat in minutul 87, scapand astfel echipa lui Jurgen Klopp de emotii. S-a terminat 2-0, iar Liverpool castiga a sasea Liga a Campionilor din istorie. De partea cealalta, Tottenham a atins cea mai buna performanta din istoria clubului, prin calificarea in ultimul act al celei mai importante competitii europene. „You’ll never walk alone”, imnul cormoranilor, a rasunat aseara peste tot in lume, chiar si in Indonezia. Acasa, in Anglia, bucuria a fost la fel de mare ca la Madrid. Si doar stiti cum petrec englezii! Cu miile pe strazi, suporterii Liverpool au dat drumul dezmatului, bucuria fiind stropita cu alcool din belsug.

Jordan Henderson plecand din Madrid cu trofeul

„Am vorbit mult despre faptul ca am pierdut numeroase finale in cariera mea. Acum sunt bucuros pentru familia mea, care este foarte apropiata de mine, iar in ultimele ocazii am plecat in vacanta cu o medalie de argint, ceea ce nu este prea bine. Am plans cu totii pe teren din cauza emotiilor, ceea ce inseamna foarte mult. Insa stiu foarte bine cum se simt cei de la Tottenham. Noi am inscris in momentele cele mai potrivite, dar i-am spus lui Pochettino ca trebuie sa fie mandri de ei. Am castigat, insa dorim sa continuam sa castigam. Acesta este doar un inceput pentru acest grup de jucatori, care au o cariera in fata lor. Calificarea in finala de anul viitor este un obiectiv, dar va fi dificil”, a declarat tehnicianul german Juergen Klopp.

Cu toate ca echipa pregatita de el a pierdut finala Ligii Campionilor, tehnicianul argentinian Mauricio Pochettino a plecat ca un castigator de pe Wanda Metropolitano din Madrid.

Fanii au petrecut toata noaptea in Liverpool
Sustinatorii nu s au sfiit sa petreaca hard

Trebuie sa fim cu fruntea sus, am luptat pana la capat! Cred ca am fost cam ghinionisti sa primim acel penalty atat de repede. Am jucat excelent in repriza secunda. Nu e usor impotriva unei echipe care face extrem de rapid tranzitia din aparare spre atac. Am fortat egalarea, am riscat, dar norocul nu a mai fost de partea noastra! Oricum, golul primit la inceput ne-a dat planurile peste cap. Nu a fost usor, dar faptul ca am jucat prima finala din istoria clubului nu e putin lucru. Cred ca am tras niste invataminte din aceasta aventura. Trebuie acum sa folosim aceasta experienta, asa cum Liverpool a invatat din ceea ce s-a petrecut sezonul trecut. Sunt mandru ca pregatesc acest grup de fotbalisti si felicit pe Liverpoool pentru un sezon fantastic. E prima data cand ajungem aici si am prins gustul finalelor, este o experienta pe care doresti sa o retraiesti. Probabil este cel mai important meci dupa finala Campionatului Mondial”, a declarat Pochettino.

Mauricio Pochettino si Jurgen Klopp antrenorii momentului

Liverpool nu va juca la Campionatul Mondial al Cluburilor

In ciuda succesului de la Madrid, Liverpool nu va juca la Campionatul Mondial al Cluburilor din acest an. In mod traditional, triumful in UCL ar insemna ca echipa lui Klopp sa participe in acest an la Campionatul Mondial al Cluburilor. Dar, schimbarea propusa de FIFA a formatului competitiei, face ca aceasta sa aiba loc o data la patru ani, astfel ca turneul nu va reveni in calendarul competitional pana in 2021. FIFA planuieste ca noul format al competitiei sa includa 24 de echipe, astfel ca FC Liverpool trebuie sa-si astepte acum sansa de a se duela cu cele mai bune formatii din lume, scrie Mirror.

Suporteri si gunoaie

Noul format ar face ca aceasta competitie sa se desfasoare din iunie pana in iulie, cu sase echipe din America de Sud, cate trei din Asia, Africa si America Centrala, una din Oceania plus castigatoarele UEFA Champions League si Europa League.

Blonda de la mijlocul terenului

Se poate spune ca in afara celor doua goluri marcate de Liverpool, fanii au mai tresarit o data. In minutul 20 al partidei, pe teren a patruns fomodelul Kinsey Wolanski, imbracata intr-un costum de baie. Fara emotii si cu zambetul pe buze frumoasa blonda a dus la bun sfarsit planul pus la cale alaturi de iubitul ei, Vitaly Zdorovetskiy. Acesta detine un canal cu filme pentru adulti pe youtube, Vitaly Uncensored , care are peste 10 milioane de urmaritori. Scopul aparitiei lui Kinsey Wolanski pe Wanda Metropolitano a fost pentru a face si mai multa publicitate afacerii pe care o detine partenerul ei. Cu toate acestea, nu doar canalul de youtube al iubitului a explodat, ci si contul ei de Instagram, care a sarit de la 230 de mii de urmatoritori la 1,6 milioane intr-o singura noapte. „Viata este pentru a fi traita, sa faci lucruri nebunesti, pe care ti le vei aminti mereu”, si-a explicat fotomodelul gestul.

author avatar
Andrei Coman
160 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger