AcasăSPORTFinala Ligii Campionilor, mutata la New York

Finala Ligii Campionilor, mutata la New York

Globalizarea loveste si in fotbal

UEFA a luat-o razna de-a binelea daca ne raportam la ultimele masuri gandite de conducatorii forului de la Nyon. Din ratiuni financiare, dar si parte a ideologiei globalizarii ce a cuprins lumea, institutia suverana a fotbalului european vrea sa mute pe alt continent finala Ligii Campionilor!

Globalizarea loveste si in fotbal

O idee ce pare utopica, insa la fel spuneau si italienii pana sa aiba ultimul act din Cupa dus peste hotare. Acum, e deja o moda, caci si Supercupa Spaniei s-a jucat in afara, vara asta. De ce n-ar fi la fel si cu Liga Campionilor? Un mare modul de presa, Haume Roursa, magnatul din spatele colosului Mediapro, a vorbit la Radio Catalunya despre acest subiect: „Negocierile privind desfasurarea finalei in New York se poarta chiar in aceste momente. Sansele sunt destul de mari sa se concretizeze”. Pac-pac, cum ar spune Gigi Becali!

Deocamdata, cert e ca finala din 2019 (a actualei editii) se va disputa in capitala Spaniei, Madrid, pe Wanda Metropolitano, arena celor de la Atletico, astfel ca discutia se poarta de la anul 2020 incolo.

Conform presei iberice, Roursa este cel care a insistat pe langa Liga Profesionista din Spania ca un meci din campionat sa se joace in Statele Unite ale Americii. Iar ideea i-a fost acceptata, cu FC Barcelona aleasa drept numele greu al acestui inedit experiment. Totusi, momentan, partida Barcelona – Girona, din luna ianuarie, nu este batuta in cuie a se disputa in SUA, caci fotbalistii catalani au refuzat categoric, amenintand inclusiv cu retragerea din echipa nationala a Spaniei!

author avatar
Nicholas Cezar
84 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger