AcasăSPORTATLETICO MADRID A CASTIGAT FINALA EUROPA LEAGUE!!!

ATLETICO MADRID A CASTIGAT FINALA EUROPA LEAGUE!!!

ATLETICO MADRID a castigat, pentru a doua oara in ultimii trei ani, EUROPA LEAGUE, dupa ce s-a impus, cu 3-0, in finala cu ATHLETIC BILBAO de la Bucuresti, de pe National Arena.

23.51 – JUCATORII LUI ATLETICO MADRID, IN FRUNTE CU GOLGETERUL RADAMEL FALCAO, AU PRIMIT TROFEUL EUROPA LEAGUE DIN PARTEA LUI MICHEL PLATINI. ATLETICO MADRID A CASTIGAT A DOUA CEA MAI IMPORTANTA COMPETITIE EUROPEANA INTERCLUBURI!!!

23.48 – Diego Simeone si elevii sai urca pentru a-si primi medaliile de campioni.

23.47 – Jucatorii lui Bilbao si antrenorul Marcelo Bielsa primesc medaliile de la Michel Platini, presedintele UEFA.

23.45 – Scene incredibile pe National Arena!!! Jucatorii lui Bilbao plang in hohote, dupa ce au ratat sansa de a-si trece in cont castigarea Europa League. A inceput festivitatea de premiere cu arbitrii si ceilalti oficiali ai meciului.

Min. 94 – Este final de meci pe National Arena. Atletico se impune, cu 3-0, dupa un meci pe care l-a controlat aproape in totalitate. Madrilenii au profitat din plin de plusul de experienta si de naivitatile comise de tanara formatie basca. Falcao si Diego au creat pericol mai mereu in careul lui Bilbao, iar Diego Simeone, antrenorul madrilenilor, a castigat clar disputa cu fostul sau profesor, Marcelo Bielsa, antrenorul lui Bilbao.

Min. 93 – Ibai Gomez este aproape sa marcheze golul de onoare al bascilor, dar mingea trimisa de el, de la 30 de metri, zguduie transversala portii aparate de Courtois. La Atletico Madrid a intrat si Dominguez in locul lui Arda Turan.

Min. 92 – Susaeta a vazut cartonasul galben pentru o intrare dura.

Min. 90 – Intra Koke in locul lui Diego.

Min. 88 – Simeone da si drumul la schimbari. Eduardo Salvio l-a inlocuit pe Adrian Lopez.

Min. 85 Atl. Madrid – Bilbao 3-0!!! Final de finala pe National Arena. Diego pune punct disputei. Brazilianul a trecut fara probleme de doi adversari si l-a executat pe Iraizoz cu un sut superb, cu stangul, la coltul lung.

Min. 82 – Arda Turan sangereaza si primeste ingrijiri medicale pe marginea terenului.

Min. 80 – Falcao ia o actiune pe cont propriu, suteaza din unghi, mingea este deviata si loveste bara din dreapta a portii aparate de Iraizoz.

Min. 78 – Pe contraatac, Arda intoarce lejer un adversar, incearca o scarita de la 20 de metri si Iraizoz retine de sub transversala. Imediat jocul se muta la cealalta poarta, unde Iraola este blocat in extremis de Courtois cu un reflex de zile mari. Final nebun de meci pe National Arena.

Min. 77 – Susaeta suteaza in forta, de la 20 de metri, si defensiva madrilenilor respinge in extremis.

Min. 75 – Inigo Perez vede cartonasul galben pentru un fault comis asupra lui Adrian Lopez.

Min. 73 – Ibai Gomez insira cu usurinta trei adversari, centreaza, Courtois respinge cu dificultate si De Marcos suteaza peste transversala. Bilbao preseaza tot mai tare, dar timpul se scurge in defavoarea bascilor.

Min. 71 – Ibai Gomez suteaza frumos, din prima, si mingea se duce putin peste poarta madrilenilor.

Min. 64 – Amorebieta a vazut cartonasul galben pentru un fault comis asupra lui Falcao.

Min. 63 – Bielsa nu mai are ce apara si il arunca in lupta si pe Toquero. Acesta a intrat in locul lui Herrera. Bielsa a facut toate cele trei schimbari.

Min. 58 – Inigo Perez suteaza frumos din lovitura libera de la 30 de metri si Courtois boxeaza din vinclu.

Min. 55 – Gabi suteaza periculos, pe jos, si Iraizoz retine.

* – 52.347 de spectatori asista la acest meci.

Min. 46 – La Bilbao au intrat Inigo Perez si Ibai Gomez. Au iesit Aurtenetxe si Iturraspe. Schimbari ofensive facute de Bielsa, care joaca dupa dictonul „Ori la bal, ori la spital!”.

22.50 – Madrilenii au avut lovitura de start in repriza a doua.

Min. 45 – Este pauza pe National Arena. Atletico Madrid are un avantaj linistitor, 2-0, dupa o repriza in care plusul de experienta si-a spus cuvantul. Bascii au jucat destul de crispat si au comis cateva naivitati, mai ales in aparare.

Min. 42 – Bielsa si-a trimis rezervele la incalzire. Trebuie sa schimbe ceva, dar nu are foarte multe variante.

Min. 34 Atl. Madrid – Bilbao 2-0. Falcao face dubla! Bascii au pierdut usor un balon in fata careului de 16 metri, Arda Turan a patruns pe stanga, a centrat, Falcao a preluat, a intors doi fundasi adversi si a punctat cu un sut fabulos, sub transversala.

Min. 32 – Ritm alert al celor doua formatii. Lipsesc fazele de poarta in ultimele minute.

Min. 26 – Falcao vede cartonasul galben pentru o talpa pe glezna lui Iturraspe.

Min. 24 – Muniain il intinde serios pe Courtois cu o torpila de la 25 de metri. Goalkeeperul madrilenilor respinge in extremis.

Min. 22 – Herrera vede primul cartonas galben al finalei, dupa un fault comis asupra lui Diego.

Min. 21 – Jocul s-a reluat, dupa ce cei trei intrusi au fost blocati. Totusi, din tribune se aud cateva scandari romanesti care nu isi au locul pe un stadion de fotbal.

Min. 19 – Jocul este intrerupt, mai multi fani intrand pe teren. Fortele de ordine fac eforturi sustinute pentru a-i opri. Llorente a ratat o ocazie uriasa, sutul sau din 10 metri ducandu-se putin pe langa poarta.

Min. 16 – Bascii cauta sa iasa mai mult la joc, dupa un prim sfert de ora dominat clar de Atletico Madrid, formatie care face un pressing agresiv.

Min. 11 – Bascii cer penalty, dupa un duel intre Juanfran si Llorente, dar centralul Wolfgang Stark lasa jocul sa continue. Greu de acordat penalty la un asemenea duel.

Min. 7 Atl. Madrid – Bilbao 1-0. Ce gol reuseste Falcao!!! Columbianul isi innebuneste adversarul direct cu o bicicleta si prinde un sut magistral, din unghi, direct in vinclul din coltul lung al portii celor de la Bilbao.

Min. 2 – Adrian Lopez are prima ocazie importanta a meciului. Arda Turan a insirat trei adversari pe stanga, a centrat si Adrian a reluat cu capul, putin pe langa poarta adversa.

21.46 – Bilbao a avut lovitura de start a meciului. Vremea este ideala pentru fotbal la Bucuresti, terenul se prezinta in conditii bune, in tribune sunt circa 50.000 de spectatori care creaza o atmosfera senzationala.

21.41 – Ies pe teren cele doua formatii. Se aude imnul Europa League.

21.35 – Incepe festivitatea de deschidere care prefateaza marea finala. Totul este cronometrat cu ajutorul cubului de deasupra centrului terenului.

21.30 – Miodrag Belodedici, ambasadorul finalei, se pregateste sa prezinte celor aproape 50.000 de spectatori trofeul Europa League. In tribune este o atmosfera absolut senzationala.

20.55 – Ies la incalzire jucatorii celor doua formatii, in uralele a circa 20.000 de spectatori.

20.00 – Fotbalistii lui Athletic Bilbao au ajuns si ei la stadion.

19.50 – Jucatorii lui Atletico Madrid au ajuns la stadion. Cat de curand ei vor iesi pe gazon pentru a inspecta suprafata de joc.

18.45 – S-au deschis portile la Stadionul National, peste 5.000 de spectatori au ajuns deja la Complexul Sportiv.

Atletico Madrid, antrenata de Diego Simeone, incepe cu Courtois – Juanfran, Miranda, Diego Godin, Filipe Luis – Suarez, Gabi – Adrian Lopez, Diego, Arda Turan – Falcao. Rezerve sunt Sergio Asenjo, Antonio Lopez, Alvaro Dominguez, Paulo Assuncao, Koke, Salvio, Pedro Martin.

Athletic Bilbao, antrenata de Marcelo Bielsa, incepe cu Iraizoz – Iraola, Javi Martinez, Amorebieta, Aurtenetxe – De Marcos, Iturraspe, Herrera – Susaeta, Llorente, Muniain. Rezerve sunt Raul, San Jose, Ekiza, Inigo Perez, Toquero, Gabilondo, Ibai Gomez.

Atletico Madrid s-a calificat in finala dupa o serie impresionanta de 11 victorii consecutive, insa Athletic Bilbao a eliminat echipe precum Manchester United, Schalke 04 sau Sporting Lisabona.

[youtube]7x7ya-Ck25M[/youtube]

author avatar
Cristi Ionita
144 afisari
Zenville

Ultimele știri

Campania electorală pentru Primăria Capitalei, „aruncată în aer”! Cătălin Cîrstoiu, vestea momentului. Ce se întâmplă luni

Cătălin Cîrstoiu ar putea ieşi din cursa pentru Primăria Capitalei. Coaliţia PSD-PNL trebuie să ia urgent o decizie în privinţa candidatului comun.Acuzaţiile de incompatibilitate...

Irakul, atacat la o bază militară unde s-ar afla paramilitari pro-Iran. Ce spun Israel și SUA despre bombardamente (VIDEO)

Au fost explozii în Irak, azi-noapte, în apropiere de Bagdad, la o bază militară. Acolo s-ar fi aflat trupe ale armatei și foști paramilitari...
proger