AcasăSPORTFinala Cupei Romaniei, „amical” cu spectatori pentru Dinamo

Finala Cupei Romaniei, „amical” cu spectatori pentru Dinamo

Dinamo joaca o finala fara absolut nicio miza

Dinamo a trecut de Steaua in semifinalele Cupei Romaniei si va disputa o finala care poate sa nu aiba altceva decat o insemnatate pentru palmares.

Dinamo joaca o finala fara absolut nicio miza

Abia iesit din insolventa, clubul lui Ionut Negoita nu se poate inscrie in cupele europene, astfel ca finala de peste o luna devine una lipsita de importanta pentru gruparea„alb-rosie”. Despre acest pericol a vorbit si Mircea Rednic la conferinta de presa de dupa returul cu Steaua (scor 2-2), cand a declarat ca spera ca echipa sa sa aiba parte de clementa din partea Comisiei de Licentiere a FRF.
„Facem eforturi mari pentru a obtine dreptul de a juca in cupele europene. Ar fi frumos si pentru Romania, si pentru jucatorii nostri, si pentru mine sa putem juca in Europa. De aceea fac un apel la domnul Burleanu, la domnul Duru, care uneori e dur, sa inteleaga ca asta e sport. Iar daca poti sa ajuti, sa facem noi eforturi daca exista o portita, nu sa stam la mila altora, sa mergem cu memorii pe la TAS. Acum, mai este doar TAS-ul, unde sunt sanse mari. Nu pot sa uit ce a zis domnul Iuliu Muresan de la Cluj. A zis ca CFR are sanse sa joace in cupele europene, chiar daca e in insolventa. Si dansul are mare experienta. Noi urmam calea aceea. Daca mai e o portita la TAS, atunci mergem si la TAS. Dar si la noi, la FRF, sunt probleme”, a reactionat Rednic dupa Steaua – Dinamo.
Gruparea din Stefan cel Mare doreste sa obtina o derogare pentru a putea participa in editia 2016/ 2017 a cupelor europene, desi, pentru acest lucru, regulamentele in vigoare prevad ca un club trebuie sa iasa din insolventa pana la data de 1 iunie in anul precedent. Gruparea alb-rosie a incheiat procedura de insolventa la 24 septembrie 2015.

Steliano Filip vrea primul trofeu din cariera

Titular si unul dintre cei mai importanti jucatori din lot, Steliano Filip anunta ca vrea si trofeul Cupei Romaniei, chiar daca finala va conta doar pentru palmares: „Nu am trait niciodata un asemenea moment, sper sa castigam si Cupa! Acesta e obiectivul echipei Dinamo. Noi ne-am dorit calificarea mai mult ca Steaua, am fost o echipa adevara. Sper sa o tinem tot asa. Pentru fanii nostri, meciul cu Steaua e cel mai important meci. Acum ar fi pacat sa nu castigam trofeul, mai ales ca am muncit mult sa ajungem pana in finala”.
Referitor la faptul ca Dinamo nu a pierdut niciun derby cu Steaua din cele sase disputate in acest sezon, Filip a afirmat: „Cand joci cu Steaua, ai o determinare mai mare. Lucrurile s-au mai schimbat in ultima vreme. Cei de la Steaua ne-au privit mai mereu de sus, dar, uneori, cand nu esti modest, fotbalul iti da peste nas”.

author avatar
Laurentiu Teodorescu
104 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger