AcasăSPORTFinala Campionatului National de Oina al M.A.I s-a desfasurat la Busteni

Finala Campionatului National de Oina al M.A.I s-a desfasurat la Busteni

Busteni, o statiune tot mai implicata în sportul romanesc

Baza sportiva „Caraimanul”, din Busteni, a gazduit etapa finala a Campionatului National de Oina al Ministerului Afacerilor Interne.

Busteni, o statiune tot mai implicata în sportul romanesc

La competitia inedita au luat parte opt echipe, mai exact cinci echipe ale politistilor de frontiera din judetele Tulcea si Constanta si din inspectoratele teritoriale Vaslui, Giurgiu si Galati, si trei ale jandarmilor din inspectoratele judetene Braila, Harghita si Brasov. La eveniment au participat 125 de sportivi, iar batalia finala s-a dat intre jandarmii Inspectoratului Harghita si politistii de frontiera din Constanta. Intr-o atmosfera foarte incinsa, atat la propriu, cat si la figurat, jandarmii harghiteni s-au impus in fata politistilor constanteni (fosti castigatori ai primei editii), cu scorul de 3 la 1. La festivitatea de premiere au participat reprezentanti ai Ministerului Afacerilor Interne, ai Federatiei Romane de Oina, oficialitati locale si judetene. Comisar sef Adina Maftei, director Centrul Cultural M.A.I., impreuna cu Emanoil Savin, primarul orasului Busteni, au inmanat castigatorilor cupe, medalii si diplome.
Jocul de oina este considerat sport national in tara noastra, fiind mentionat pentru prima data inca din timpul domniei lui Vlaicu Voda, in 1364. In 1899, Spiru Haret, fost ministru al educatiei, a decis ca oina sa fie introdusa in scoli la orele de educatie fizica si tot atunci au fost organizate si primele concursuri anuale. Federatia Romana de Oina a fost fondata in 1932, iar in acest moment exista numai doua federatii de acest gen in lume, la Bucuresti si Chisinau.

author avatar
Laurentiu Teodorescu
618 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger