AcasăSPORTFinala Barcelona - Ajax, mostenirea lui Cruyff

Finala Barcelona – Ajax, mostenirea lui Cruyff

„Diabolic”. „Tatal fotbalului”. „Geniu pur”. Doar cateva dintre titlurile ziarelor de sport aparute dupa o noua prestatie magnifica din partea lui Leo Messi. Barcelona – Liverpool s-a terminat 3-0 fiindca mostenirea lui Johann Cruyff nu putea fi completa fara ca a doua finalista a Ligii Campionilor sa se numeasca altcumva decat FC Barcelona. Magul fotbalului a pasit in Eternitate, iar in urma sa a lasat, tot pentru eternitate, o filosofie, un concept, o strategie care azi infloreste din nou.

Semifinalele UCL editia 2018-2019 inseamna incununarea fotbalului total gandit de Cruyff. Ajax a trecut la pas de Tottenham, chiar la Londra, iar Barcelona si-a antamat deja biletele pentru finala de la Madrid. Nu putea fi un alt deznodamant, nu cand la temelia celor doua scoli de fotbal stau ideile si argumentele „taticului” Cruyff, olandezul zburator.

Messi, 600 de goluri

„Liverpool nu a pierdut in fata Barcelonei. Liverpool a pierdut in fata lui Messi. Nu este nicio rusine sa admitem ca ne-a batut cel mai bun fotbalist din lume. E un talent special”. Declaratia serii ii apartine lui Virgil van Dijk, pe care multi il vad cel mai bun fundas al lumii in clipa de fata, dar care miercuri a fost doar spectator la recitalul dat de argentinian. Messi, la 3-0 cu Liverpool: 37 de pase, 9 driblinguri, 4 faulturi suferite, 4 suturi la poarta, 2 goluri, nota 10 in majoritatea cronicilor de meci! Prin „dubla” de pe Camp Nou, Lionel Messi a ajuns la borna 600 de goluri marcate in tricoul Barcelonei!, dintre care 112 numai in Liga Campionilor! Si managerul „cormoranilor”, Jurgen Klopp, a elogiat prestatia superstarului catalanilor: „In acest moment, Messi este de neoprit, asta e clar! Golul de 2-0 nu a fost cel mai frumos, dar a demonstrat abilitate. Sunt fericit de modul cum ne-am aparat, nu numai impotriva lui Messi. Leo este un jucator de clasa mondiala, asa ca nu m-a surprins ce a facut pe teren. Noi am jucat bine si nu stiu daca o puteam face mai bine de atat”.

Finala Ligii Campionilor va avea loc pe 1 iunie, pe „Wanda Metropolitano”, din Madrid, stadionul lui Atletico. Returul semifinalelor, programate saptamana viitoare, pare o simpla formalitate pentru Ajax si Barcelona, astfel ca avem toate sansele sa asistam la o confruntare Cruyff vs. Cruyff in ultimul act.

author avatar
Nicholas Cezar Redactor
296 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger