AcasăSPORTFIFPro ii scrie premierului Ponta: STOP insolventei in fotbal!

FIFPro ii scrie premierului Ponta: STOP insolventei in fotbal!

Aceasta este scrisoarea FIFPro adresata premierului Victor Ponta (foto jos)

Asumarea starii de insolventa a devenit o moda printre cluburile din Romania, dupa ce George Copos a procedat intocmai cu FC Rapid.

Aceasta este scrisoarea FIFPro adresata premierului Victor Ponta (foto jos)
Victor Ponta

Preocupati de soarta fotbalistilor giulesteni, ramasi fara salariile pe ultimele luni, sindicatul mondial al jucatorilor s-a adresat, ieri, Guvernului Romaniei. Conform DigiSport, scrisoarea adresata primului-ministru Victor Ponta atrage atentia asupra starii de fapt: sapte cluburi din tara sunt in insolventa, o situatie de neacceptat pentru forurile internationale! „In acest moment, trei echipe din Liga 1 si patru echipe din Liga a 2-a se afla in insolventa, ceea ce este o stare neintalnita pana acum in fotbalul mondial.

Acest lucru este posibil deoarece unele cluburi profita de beneficiile cadrului legislativ care se aplica societatilor comerciale, dar in schimb elimina respectarea regulamentelor sportive”, se mentioneaza in scrisoarea FIFPro, aluzie la faptul ca, o data intrat sub protectia legii insolventei, un club de fotbal poate bloca rezilierea unilaterala a contractelor de catre jucatori, chiar si in situatiile in care acestia sunt neplatiti de mai multe luni! In continuare, sindicatul international al fotbalistilor, afiliat la FIFA, solicita sprijinul premierului Ponta in rezolvarea acestei probleme: „Drepturile cluburilor si ale jucatorilor ar trebui sa fie egale. Daca nu intervenim in acest moment, aceasta situatie va genera un efect de domino, care ar putea afecta peste 250 de jucatori din primele doua ligi al Romaniei, ceea ce este inacceptabil! Avand in vedere acest lucru, va rugam, domnule Ponta, sa interveniti de urgenta pentru modificarea Legii Insolventei cu specificatii pentru situatiile din zona sportului si fotbalului, in particular”.

author avatar
Laurentiu Teodorescu
226 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger