AcasăSPORTFIFA vrea sa controleze licentierea cluburilor

FIFA vrea sa controleze licentierea cluburilor

FIFA schimba regulile in timpul jocului: forul prezidat, inca, de Sepp Blatter si-a propus sa elaboreze un cod general de criterii pentru acordarea licentelor cluburilor profesioniste.

Proiectul ar urma sa fie implementat incepand cu ianuarie 2017.Decizia a fost luata la seminarul gazduit in ultimele zile de Zurich, cu participarea reprezentantilor celor sase confederatii continentale. „Acordarea licentelor pentru cluburi devine o prioritate in ce priveste investitiile FIFA in fotbal, precum si un element decisiv pentru cresterea standardelor profesionale”, a declarat directorul Asociatiilor membre pentru dezvoltare FIFA, Thierry Regenass.

Sistemul concesiunilor de licente cere cluburilor sa indeplineasca standarde si principii minime in urmatoarele domenii: un program de dezvoltare juvenila, promovarea fair-play-ului, stadioane sigure si confortabile pentru suporteri, familiile lor si presa, baze de antrenament moderne.

Totodata, cluburile trebuie sa aiba antrenori si medici calificati si profesionisti, o administratie cu o formare adecvata si, de asemenea, sa respecte regulamentele internationale, in asa fel incat proprietatea clubului sa fie transparenta si justa. In ceea ce priveste problemele economice, trebuie sa existe un audit independent al finantelor clubului.

author avatar
Laurentiu Teodorescu
69 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger