AcasăSPORTFIFA si UEFA pot dezafilia Romania!

FIFA si UEFA pot dezafilia Romania!

Razboiul pe care il duce Adrian Mititelu cu Federatia lui Mircea Sandu poate avea repercusiuni dintre cele mai grave asupra intreg fotbalului romanesc.

Mircea Sandu si Dumitru Dragomir, sefii fotbalului romanesc

Curtea de Apel Bucuresti a decis, marti, ca Universitatea Craiova nu a gresit cu nimic atunci cand a actionat in judecata Federatia Romana de Fotbal.

Totodata, a fost declarat nelegal si neconstitutional articolul 36.17 din regulamentul FRF, privind statutul si transferul jucatorului, articol care obliga cluburile sa se adreseze la Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS) pentru orice litigiu. Hotararea judecatorilor contravine legilor impuse de FIFA si UEFA, drept pentru care Dumitru Dragomir avertizeaza ca poate veni tsunami-ul in Romania: „Sa nu-mi spuneti mie Dragomir daca FIFA si UEFA nu ne scot din toate competitiile! Ce se intampla la noi este exact cazul Poloniei. Sa vezi dracie ce o sa se intample, FIFA ne va rade de tot! Si echipele de club, si echipa nationala! Pai, vine Curtea de Apel si ne spune ca TAS-ul n-are nicio treaba cu fotbalul, cand noi am semnat niste statute si legi impuse de FIFA si UEFA, iar toate cluburile care joaca in prima liga au fost puse sa semneze ca respecta deciziile TAS-ului!”.

In urma cu cativa ani, Ministerul Sporturilor din Polonia a incercat sa-l schimbe din functie pe presedintele Federatiei de Fotbal, insa interventia hotarata a FIFA si UEFA, care au amenintat cu excluderea lesilor din fotbal, a linistit spiritele revolutionare la Varsovia.

author avatar
Laurentiu Teodorescu
591 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger