AcasăSPORTFIFA schimbă Cupa Mondială

FIFA schimbă Cupa Mondială

FIFA anunţă organizarea unei noi Cupe Mondiale. A cluburilor, totuși. Noua competiție ar urma să înceapă în iunie 2025. Cumva, Manchester City, Real Madrid și PSG sunt deja calificate.

Așadar, un nou superturneu rezervat cluburilor va avea loc peste doi ani. Nu mai puțin de 32 de echipe vor participa la competiţia care se va desfăşura în Statele Unite, în perioada 15 iunie – 13 iulie 2025, cu un an înainte de Cupa Mondială. Competiția supremă în fotbal va fi găzduită de SUA, Canada şi Mexic.

Cele 32 de formații vor fi repartizate în 8 grupe. Faza grupelor va fi urmată de o fază finală care va debuta cu optimile de finală.

Competiţia va reuni cluburi de la fiecare confederația afiliată la FIFA. Astfel, CAF (Africa) va avea 4 echipe, la fel ca AFC (Asia) şi CONCACAF (America de Nord, Centrală şi Caraibe). CONMEBOL (America de Sud) va participa cu 6 cluburi, iar OFC (Oceania), cu o echipă. UEFA (Europa) va fi prezentă cu cele mai multe cluburi. Au fost atribuite 12 locuri pentru Europa, dintre care 4 sunt pentru câştigătoarele Ligii Campionilor 2021 (Chelsea), 2022 (Real Madrid), 2023 (Manchester City) şi 2024.

Iar asta nu e tot! FIFA a mai anunţat o nouă competiţie globală la nivel de cluburi, care va fi cunoscută drept Cupa Intercontinentală. Întrecerea va avea o structură similară cu actualul format al Cupei Mondiale a cluburilor şi va reuni campioanele confederaţiilor continentale. Campioana Europei va juca direct finala.

author avatar
Mihail Ioan
422 afisari
Zenville

Ultimele știri

Programul Gabrielei Firea pentru Primăria Capitalei. Aeroport în sudul Bucureștiului și dezvoltarea/extinderea rețelei de metrou, printre promisiuni

Senatorul Gabriela Firea, candidatul PSD la Primăria Generală a Bucureștiului și-a prezentat Programul de guvernare locală 2024 – 2028. Candidatul PSD își propune să...

Imagini incredibile cu rapperul american Sean Diddy când îşi bate iubita cu sălbăticie pe holurile unui hotel (VIDEO)

Cassie Ventura, fosta iubită a lui Sean Diddy, i-a intentat proces artistului și-l acuză, printre altele, de viol. O înregistrare video din 2016 îl...
proger