AcasăSPORTFIFA: Fara prim planuri pe suporterele sexy

FIFA: Fara prim planuri pe suporterele sexy

Inaintea Mondialului, se temeau de homofobie. Acum, femeile frumoase sunt prea frumoase...

In timp ce tribunele meciurilor Cupei mondiale sunt filmate, camerele insista mereu pe fani costumati strident, copii si femei frumoase.

Inaintea Mondialului se temeau de homofobie Acum femeile frumoase sunt prea frumoase

Or, intr-o conferinta de presa tinuta miercuri cu reprezentantii posturilor tv, responsabilul programului de diversitate al FIFA, Federico Addiechi, a declarat ca instanta mondiala a fotbalului vrea sa limiteze prim planurile cu femei sexy, dupa ce grupul anti-discriminare Fare Network a afirmat ca ”sexismul” a fost cea mai mare problema a Mondialului din Rusia, inregistrandu-se peste 30 de cazuri.Addiechi a declarat ca nu este vorba inca de o ”campanie proactiva” dar a avertizat ca FIFA ”va lua masuri impotriva lucrurilor care nu merg bine”. Inaintea campionatului din Rusia, exista temerea ca homofobia si rasismul vor fi principalele subiecte de ingrijorare, dar directorul executiv al Fare Network, Piara Powar, a declarat ca sexismul a fost problema dand exemple de multe rusoaice acostate pe strazi dar si multe cazuri de jurnaliste agresate inclusiv cand transmiteau in direct. Intrebat cum ar putea FIFA lupta impotriva acestei situatii, Addiechi a declarat ca forul a colaborat cu organizatorii locali si cu politia rusa pentru a-i indentifica pe agresori iar unii si-au pierdut deja FAN-ID-ul (documentul cu care pot accede pe stadioane). Numeroase media au publicat selectii cu suportere sexy din tribune dar aceasta alegere editoriala este din ce in ce mai contestata. Reducerea prim planurilor asupra femeilor nu este inca o ”politica oficiala” a FIFA dar ”este o masura pe care o vom pune in practica in viitor, este o evolutie normala”, a spus Federico Addiechi, indicand ca FIFA a intervenit pe langa anumite posturi tv in ”anumite cazuri evidente”.

author avatar
Tudor Borcea
584 afisari

1 COMENTARIU

  1. Pai sa puna prim planul pe alde Conchita wurst ! Wurst adica carnat in traducere..Sau la prohabul barbatilor ! Daca asta e trendu’ acu sa se sparga FIFA la tub si sa-l ia si pe ciurli burli la FIFA sa fie lotu’ complet..! de bulangii adica..

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger