AcasăRecomandariFIFA da salarii mai mari decat bancile elvetiene!

FIFA da salarii mai mari decat bancile elvetiene!

Salariul mediu anual de la FIFA este de 242.000 de dolari, suma care depaseste veniturile platite angajatilor de alte foruri sportive internationale.

Blatter platea regeste

Potrivit raportului financiar anual al FIFA, media salariilor este valabila pentru angajatii de la sediul central, din Zurich. Cele mai mari salarii sunt ale celor 25 de membri ai Comitetului Executiv si ale celor 12 directori. In Elvetia, doar banca privata Julius Baer ofera salarii la un astfel de nivel, media de anul trecut fiind de 263.000 de dolari! In cazul angajatilor UEFA, salariul mediu anual este de 177.000 de dolari. La Uniunea Ciclista Internationala, media este de 108.000 de dolari, iar la Federatia Internationala de Tenis este de 100.000 de dolari.

Tatal – spagar, fiul – bisnitar

Unul dintre fiii lui Jack Warner, fost vicepresedinte al FIFA, a fost inculpat pentru vanzare ilegala de bilete pentru editiile din 2006 si din 2010 ale Cupei Mondiale. In fata unui tribunal din New York, Daryan Warner a pledat vinovat la acuzatiile de spalare de bani si escrocherie: „Impreuna cu alte persoane, am cumparat bilete pentru C.M. 2006 si C.M. 2010 si le-am revadut, obtinand un profit substantial”. Daryan risca o condamnare la 20 de ani de inchisoare. Fratele lui, Daryl, a fost inculpat, in 2013, pentru evaziune fiscala, iar tatal celor doi, Jack Warner, este unul dintre protagonistii scandalului de coruptie care a zguduit FIFA in ultima perioada.

 

author avatar
Laurentiu Teodorescu
234 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger