AcasăSPORTFIFA, acuzata de spalare de bani

FIFA, acuzata de spalare de bani

Procurorul general Michael Lauber este cu ochii pe orice miscare face Sepp Blatter

Bancile elvetiene Autoritatii Impotriva Spalarii Banilor „53 de relatii bancare suspecte” derulate de oficiali de rang inalt ai FIFA.

Procurorul general Michael Lauber este cu ochii pe orice miscare face Sepp Blatter

Intr-o conferinta de presa tinuta la Geneva si care a avut ca tema dosarul de coruptie ce ii vizeaza pe sefii FIFA, procurorul general al Confederatiei elvetiene, Michael Lauber, a dezvaluit ca „bancile si-au indeplinit obligatiile semnaland activitati suspecte. Ancheta este complexa la multiple niveluri”. Desi a reafirmat caracterul secret al anchetei, procurorul Michael Lauber a acceptat, totusi, sa ofere cateva informatii, in special cele legate de o ancheta in curs privind 104 relatii de afaceri bancare derulate de FIFA. Din aceste 104 relatii de afaceri, care pot fiecare viza mai multe conturi bancare, procurorul a precizat ca bancile din Elvetia au semnalat Autoritatii Impotriva Spalarii Banilor „53 de cazuri suspecte”. „Lumea fotbalului trebuie sa aiba rabdare fiindca justitia elvetiana trebuie sa studieze un material enorm in acest dosar foarte complex. Este nevoie de timp pentru a face asta”, a incheiat Lauber.

Chuck Blazer „turna” la FBI din 2011

Americanul Chuck Blazer (foto), fost inalt oficial al FIFA, coopera cu FBI din decembrie 2011, potrivit documentelor judiciare date publicitatii la New York. Blazer ocupa in perioada respectiva functia de membru in Comitetul Executiv (din 1997 si pana in 2013). Aceasta precizare figureaza in acordul sau de cooperare cu justitia newyorkeza, document de 19 pagini, semnat pe 25 noiembrie 2013. Textul precizeaza, intre altele, ca Blazer „a acceptat sa participe la activitatile de infiltrare, conform instructiunilor specifice ale agentilor FBI si sa nu dezvaluie cooperarea sa” cu autoritatile americane. In ancheta, Chuck Blazer a povestit traseul mitei pentru atribuirea Cupelor Mondiale din 1998 si 2010, precum si retro-comisioanele solicitate difuzorilor pentru atribuirea exclusivitatii unui turneu.

 

author avatar
Laurentiu Teodorescu
83 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger