AcasăSPORTFiecare club din Liga 1, controlat antidoping de doua ori

Fiecare club din Liga 1, controlat antidoping de doua ori

Despre dopaj in Liga 1 s-a vorbit mai intens abia de cativa ani incoace

Fara ca Liga Profesionista de Fotbal sa ceara un singur control antidoping in ultimii 6 ani, ANAD (Agentia Nationala Antidoping) a efectuat numai in acest sezon 14 controale la meciurile disputate in play off si play out.

Despre dopaj in Liga 1 s-a vorbit mai intens abia de cativa ani incoace

Fiecare echipa din Liga 1 a fost verificata de cate doua ori. „Din 2010 LPF nu a mai solicitat vreun control antidoping la meciurile din competitia interna. Atunci au fost comandate 72 de probe. De atunci, toate aceste contoale se fac doar la initiativa Agentiei Nationale Antidoping. In acest sezon am avut si controale in afara competitiei. Nu am o statistica exacta acum, anul trecut au fost fost 58 de controale in afara competitiei la cluburi si la echipa nationala, in 2014 am avut 20 de astfel de controale, iar in 2012 am avut 103”, a declarat Valentina Alexandrescu, directorul general al Agentiei Nationale Antidoping.
Conform directorului ANAD, in 2015, nici FRF nu a solicitat controale antidoping la competitiile pe care le organizeaza. In aceasta primavara, desi nu a avut solicitarea LPF, cei de la ANAD au efectuat 14 controale la meciurile din play-off si play-out. A fost luate in vizor inclusiv derby-ul Steaua – Dinamo, dar de atentia inspectorilor ANAD n-au scapat nici echipele Astra, Pandurii, ASA ori Viitorul.

author avatar
National
76 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger