AcasăSPORTFetele lui Radu Voina gafaie la Mondialul de handbal din Brazilia

Fetele lui Radu Voina gafaie la Mondialul de handbal din Brazilia

Radu Voina nu a reusit sa-si motiveze elevele

Nationala feminina de handbal a Romaniei si-a asigurat calificarea in optimile de finala ale Mondialului din Brazilia, insa evolutia fetelor antrenate de Radu Voina, in primele trei confruntari de la Sao Paulo, a fost una dezamagitoare.

Radu Voina nu a reusit sa-si motiveze elevele

Aflata in urna capilor de serie la tragerea la sorti, Romania a avut sansa sa pice, la Mondiale, intr-o grupa accesibila si sa inceapa turneul impotriva a trei adversari modesti: Tunisia, Cuba si Japonia. Perspectivele erau dintre cele mai bune, daca ne gandim ca fetele antrenate de Radu Voina invingeau, cu 37-18, puternica formatie a Serbiei, pe 20 noiembrie, la Trofeul Carpati, iar Cristian Gatu, presedintele FRH, exclama: “N-am mai vazut de mult echipa Romaniei jucand atat de bine!”.

Oana Manea (in prim plan) are probleme medicale

Situatia la prima reprezentativa s-a schimbat radical dupa sosirea in Brazilia. Fara Cristina Neagu, principala gura de tun la ultimele turnee finale, fara Valeria Bese si Steluta Luca, zidul din centrul defensivei, Romania arata la Sao Paulo  ca o adunatura de sportive aflate in excursie. Doar lipsa de valoare a adversarelor a facut ca Romania sa-si asigure deja calificarea in optimi. In primul duel, romancele au depasit Tunisia, scor 30-28, formatie pe care Romania o spulbera, 39-22, in urma cu doi ani, la Mondialul din China.

Aurelia Bradeanu a dat 8 pase decisive

In cel de-al dolea meci, „tricolorele” au invins Cuba, la o diferenta de sase goluri (33-27), asta in conditiile in care cubanezele au mai participat o singura data la C.M., in 1999, cand au pierdut in fata Romaniei cu 19-37. Marti seara, tot in „Ginasio do Ibirapuera” din Sao Paulo, s-a produs, insa, marea rusine: Romania a remizat, 28-28 cu Japonia, desi pe nipone le bateam acum doi ani cu 37-28.

Urmeaza meciurile cu Brazilia si Franta

Ada Nechita a depasit rareori defensiva nipona

Elevele lui Radu Voina au ocazia sa se reabiliteze in meciurile cu Brazilia (astazi, 23.45) si Franta (maine, 21.15). Cu calificarile in buzunar, cele trei formatii se lupta sa termine grupa cat mai sus pentru a evita un adversar dificil in optimi. Daca locul doi sau trei iti scoate in fata o echipa precum Suedia sau Croatia, castigatoarea grupei va da piept, cel mai probabil, cu Coasta de Fildes. Pana sa-si masoare fortele cu Romania, reprezentativele Braziliei si Frantei au oferit un meci memorabil miercuri seara. Gazdele s-au impus, cu 26-22, desi Franta avea 17-10 la pauza.

author avatar
Cristi Ionita
296 afisari
Zenville

Ultimele știri

Campania electorală pentru Primăria Capitalei, „aruncată în aer”! Cătălin Cîrstoiu, vestea momentului. Ce se întâmplă luni

Cătălin Cîrstoiu ar putea ieşi din cursa pentru Primăria Capitalei. Coaliţia PSD-PNL trebuie să ia urgent o decizie în privinţa candidatului comun.Acuzaţiile de incompatibilitate...

Irakul, atacat la o bază militară unde s-ar afla paramilitari pro-Iran. Ce spun Israel și SUA despre bombardamente (VIDEO)

Au fost explozii în Irak, azi-noapte, în apropiere de Bagdad, la o bază militară. Acolo s-ar fi aflat trupe ale armatei și foști paramilitari...
proger