AcasăSPORTFerrari cere reducerea calendarului competitional

Ferrari cere reducerea calendarului competitional

Ferrari ocupa locul 4 in ierarhia constructorilor din Formula 1

La doar doua zile dupa ce conducerea McLaren Mercedes a anuntat ca intentioneaza sa-i reduca, cu 15%, salariul pilotului Lewis Hamilton, Ferrari anunta si ea ca are mari probleme financiare.

Ferrari ocupa locul 4 in ierarhia constructorilor din Formula 1

In stilul George Copos, Luca di Montezemolo, presedintele echipei Ferrari, a afirmat ca este anormal modul in care Federatia Internationala de Automobilism a acceptat ca sezonul de Formula 1 sa aiba 20 de etape, in conditiile in care intreaga lume, si mai ales Europa, de unde provin 10 din cele 12 echipe, se confrunta cu mari probleme financiare.

Omul de afaceri italian a precizat ca majoritatea echipelor sunt la limita subzistentei si ca FIA trebuie sa ia anumite decizii prin care sa ajute gruparile de Formula 1 sa-si reduca costurile. Boss-ul de la Ferrari considera ca varianta ideala ar fi realizarea unui calendar competitional in care sa se dispute numai 15 etape. Astfel, echipele ar cheltui mai putin pe piese, componente tehnice, calatorii sau combustibil, dar ar avea si circumstante pentru reducerea salariilor pilotilor si celorlalti angajati. Interesant este ca oficialii echipelor de Formula 1 se plang ca n-au bani desi sezonul trecut au depasit bariera celor doua miliarde de dolari obtinuti din sponsorizari, drepturi tv etc.

author avatar
Cristi Ionita
79 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger