AcasăSPORTFernando Alonso aduce prima victorie pentru Ferrari in 2011

Fernando Alonso aduce prima victorie pentru Ferrari in 2011

Ferrari, echipa italiana de Formula 1, a obtinut prima victorie din 2011, dupa ce spaniolul Fernando Alonso s-a impus in etapa din Marea Britanie.

Plecat din pole-position la Silverstone, australianul Mark Webber, de la Red Bull Racing, i-a cedat rapid pozitia de lider colegului sau de echipa, germanul Sebastian Vettel, dar campionul mondial en-titre a pierdut clar duelul cu Fernando Alonso.

Alonso si-a marit treptat avantajul avut in fata lui Vettel si l-a batut pe pilotul german cu peste 16,5 secunde. Podiumul a fost completat de Mark Webber, in timp ce britanicul Lewis Hamilton, de la McLaren Mercedes, a prins in extremis locul al patrulea, dupa ce l-a depasit, la ultimul viraj, pe Felipe Massa.

Victoria obtinuta de Alonso, in etapa a noua a Campionatului Mondial de Formula 1, a fost prima obtinuta de scuderia Ferrari in 2011. Red Bull Racing are sase victorii, toate obtinute prin Sebastian Vettel, iar McLaren Mercedes are doua victorii, Lewis Hamilton si Jenson Button castigand cate o etapa.

In urma locului al doilea obtinut in Marea Britanie, Vettel a ajuns la 204 puncte in clasamentul general si are 80 de puncte avans fata de Mark Webber, colegul sau de la McLaren Mercedes. Pe locul al treilea a urcat Fernando Alonso, care a ajuns la 112 puncte. La constructori, Red Bull Racing are 328 de puncte, in timp ce McLaren Mercedes are 218 puncte (Hamilton si Button avand fiecare cate 109 puncte).

Button a pierdut puncte pretioase pe teren propriu, in Marea Britanie. Pilotul celor de la McLaren a abandonat in turul 40, dupa un incident petrecut la boxe. Button primise unda verde pentru a pleca, desi nu ii fusese prinsa bine roata dreapta fata, iar apoi a fost oprit prin radio sa mai plece pentru ca exista posibilitatea ca roata sa se desprinda.

Pilotii de la Red Bull Racing, Vettel si Webber, s-au descurcat excelent in Marea Britanie, desi se spunea ca vor fi afectati de ultimele decizii FIA. Oficialii FIA au interzis evacuarea gazelor de esapament prin aripa spate in momentele in care pilotul nu apasa pedala de acceleratie. Acest sistem imbunatatea apasarea aerodinamica a monoposturilor si a fost introdus la inceputul sezonului de echipa Red Bull Racing.

Totusi, Vettel a pierdut victoria din Marea Britanie dupa o eroare comisa de tehnicieni la a doua oprire la boxe, cea din turul 28. Alonso a profitat imediat si nu a mai pierdut sefia cursei.

Marele premiu de Formula 1 al Germaniei, etapa a 10-a a Campionatului Mondial, se va disputa duminica, 24 iulie, pe circuitul de la Nurburgring.

author avatar
Cristi Ionita
206 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger