AcasăSPORTFernando Alonso a castigat Marele Premiu al Malaysiei

Fernando Alonso a castigat Marele Premiu al Malaysiei

Alonso spera sa repete evolutiile din 2005 si 2006, cand a fost campion mondial

Etapa a doua a Campionatului Mondial de Formula 1, Marele Premiu al Malaysiei, a fost una plina de surprize si i-a revenit, in cele din urma, spaniolului Fernando Alonso de la Ferrari.

Alonso spera sa repete evolutiile din 2005 si 2006, cand a fost campion mondial

Ibericul a fost pilotul care s-a adaptat cel mai bine la conditiile meteo nefavorabile de la Sepang. Cursa a stat sub semnul ploii, Grand-Prix-ul asiatic fiind intrerupt 45 de minute in turul 9. Pilotul de la Ferrari a fost urmat de Sergio Perez si de Lewis Hamilton. Mexicanul a obtinut primul podium din cariera, in timp ce britanicul ramane constant. Plecat din pole-position, ca in Australia, Hamilton nu a reusit nici de aceasta data sa profite si a terminat cursa tot al treilea. Sebastian Vettel, campionul mondial en-titre, a facut o pana in ultimele tururi si a terminat al 11-lea.

Bruno Senna, nepotul legendarului Ayrton Senna, a terminat cursa al saselea, cel mai bun rezultat din cariera, in timp ce Jean Eric Vergne si-a trecut primele patru puncte in cont la doar a doua cursa din cariera. Victoria l-a urcat pe Alonso pe prima pozitie la general, ibericul adunand 35 de puncte, cu cinci mai multe decat Hamilton. Periplul asiatic continua cu Marele Premiu al Chinei de la Shanghai, de pe 15 aprilie.

author avatar
Cristi Ionita
85 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger