AcasăSPORTFernando Alonso a castigat Grand Prix-ul Germaniei de Formula 1

Fernando Alonso a castigat Grand Prix-ul Germaniei de Formula 1

Spaniolul Fernando Alonso, pilotul echipei Ferrari, a facut un pas important catre castigarea titlului de campion mondial de Formula 1, dupa ce s-a impus, ieri, in Grand Prix-ul Germaniei de la Hockenheim, etapa a zecea a sezonului.

Alonso este favorit sa castige un nou titlu de campion mondial

Plecat din pole-position, Alonso a dominat cursa de la un capat la celalalt, reusind sa se mentina, cu inteligenta si oportunism, departe de Sebastian Vettel si Jenson Button, principalii sai urmaritori. De altfel, duelul pentru locul al doilea a fost si cel mai spectaculos al etapei.

Vettel l-a depasit pe Button in penultimul tur al cursei, dar Federatia Internationala de Automobilism va analiza modul in care neamtul si-a adjudecat pozitia a doua in clasament. In momentul depasirii, se pare ca masina pilotului de la Red Bull Racing a parasit suprafata circuitului, situatie interzisa de regulament. Daca oficialii FIA ajung la concluzia ca depasirea efectuata de Vettel este una neregulamentara, acestia pot decide efectuarea unei rocade in clasamentul final.

Succesul obtinut in Germania a fost al treilea inregistrat de Alonso in actualul sezon, echipierul de la Ferrari marindu-si avansul din clasamentul general la 34 de puncte fata de australianul Mark Webber si la 36 de puncte fata de Vettel. Din Germania, pilotii se muta in Ungaria, pentru ultima etapa a verii, Grand Prix-ul de la Hungaroring, de pe 29 iulie, fiind urmat de o vacanta de patru saptamani.

author avatar
Cristi Ionita
104 afisari
Zenville

Ultimele știri

Campania electorală pentru Primăria Capitalei, „aruncată în aer”! Cătălin Cîrstoiu, vestea momentului. Ce se întâmplă luni

Cătălin Cîrstoiu ar putea ieşi din cursa pentru Primăria Capitalei. Coaliţia PSD-PNL trebuie să ia urgent o decizie în privinţa candidatului comun.Acuzaţiile de incompatibilitate...

Irakul, atacat la o bază militară unde s-ar afla paramilitari pro-Iran. Ce spun Israel și SUA despre bombardamente (VIDEO)

Au fost explozii în Irak, azi-noapte, în apropiere de Bagdad, la o bază militară. Acolo s-ar fi aflat trupe ale armatei și foști paramilitari...
proger