AcasăSPORTFenerbahce ramane campioana Turciei

Fenerbahce ramane campioana Turciei

Oficialii Federatiei de fotbal din Turcia au anuntat ca rezultatele din sezonul 2010-2011 vor ramane cele stabilite pe teren, desi exista suspiciuni ca multe meciuri au fost aranjate.

Politia turca a pornit o ancheta masiva in legatura cu posibile acte de coruptie ce s-au petrecut pe intreaga durata a sezonului 2010-2011 din campionatul de fotbal al Turciei. Exista informatii ca cel putin 19 meciuri au fost aranjate, inclusiv partida pe care Fenerbahce a castigat-o, cu 4-3, pe terenul lui Sivasspor, in ultima etapa, victorie ce a oferit titlul de campioana formatiei din Istanbul.

In ultimele doua saptamani au fost audiate numeroase persoane implicate in campionatul de fotbal al Turciei si s-au facut cateva arestari cu nume. Au fost retinuti Aziz Ildirim, presedintele lui Fenerbahce, Sadri Sener, liderul vicecampioanei Trabzonspor, Mecnun Otyakmaz, presedintele lui Sivasspor, Celikay Korcan, portarul lui Sivasspor care a fost titular in meciul cu Fenerbahce, din ultima etapa, si Emanuel Emenike, golgeterul lui Karabukspor, achiztionat intre timp de Fenerbahce.

Daca Emenike a fost eliberat in cele din urma, din lipsa de probe, mai multi fotbalisti au fost doar interogati, fara a fi retinuti de politie. Printre cei chestionati de politia turca s-au aflat Tayfur Havutcu, antrenorul lui Besiktas si fost international turc, sau Ibrahim Akin, actualul jucator al lui Istanbul Buyuksehir, fost international turc de la Besiktas.

In ciuda situatiei ivite, Federatia Turca a anuntat ca rezultatele inregistrate in sezonul 2010-2011 vor ramane cele de pe teren, astfel ca Fenerbahce este campioana si va evolua in UEFA Champions League, alaturi de vicecampioana Trabzonspor. Exista inca posibilitatea ca UEFA sa respinga, totusi, participarea celor doua formatii.

author avatar
Cristi Ionita
139 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger