AcasăSPORTFelipao a pariat pe Germania

Felipao a pariat pe Germania

Scolari arata cate goluri trebuie sa marcheze Germania

Semifinala de groaza pentru Brazilia, gazda Cupei Mondiale si marea favorita pana la meciul cu Germania. Marti seara, a fost Belo Horizonte doar pentru nemti, care au marcat sapte goluri in poarta lui Julio Cesar, asa cum parca a comandat, prin semne, „Felipao” Scolari.

Scolari arata cate goluri trebuie sa marcheze Germania

Parca niciun alt rezultat din istoria fotbalului nu socheaza intr-atat ca victoria Germaniei cu 7-1 din prima semifinala a C.M. 2014. Dupa un „haka” original la intonarea imnurilor si cateva intrari „la sange” in primele minute, brazilienii si-au pierdut definitiv busola si in decurs de numai sase minute (cand oricum scorul era 0-1) au incasat patru goluri, pentru un de neimaginat 0-5 la pauza. „Ce mama dracului se intampla la Belo Horizonte?”, a reactionat imediat Edmundo, supranumit „Animalul”, fost mare atacant la Fiorentina si Vasco da Gamma. Prea tarziu pentru o reactie sud-americana, europenii mai punctand de alte doua ori in partea secunda. „Tot ce mi-am dorit la aceasta Cupa Mondiala a fost sa vad zambind oamenii din Brazilia. Este o noapte foarte trista. Cer iertare poporului Brazilian”, a declarat la finalul jocului capitanul David Luiz, completat de Julio Cesar: „Este foarte complicat sa explici ceea ce nu poate fi explicat”.
Cum a fost posibil ca Brazilia sa fie umilita de „veteranul” Miroslav Klose, participant si marcator la C.M. din 2002 (!), ultimul turneu cucerit de „Sele
çao”? In primul rand, scriu ziarele din „Tara cafelei”, pentru ca Luis Felipe Scolari a gresit selectia! Daca nemtii au mizat pe „bunicul” Klose, si Brazilia trebuia sa apeleze la Ronaldinho, Kaka si chiar Robinho, trei „magicieni” lasati pe dinafara turnelui de „Felipao”. In ofensiva, in continuare se cere o explicatie pentru neconvocarea lui Pato si titularizarea lui Fred, poate „cel mai slab atacant din intreaga noastra istorie!”.

Scolari: „Am dat totul, nu demisionez!”

Vinovat pentru mizeria de fotbal jucat la „mondial”, Scolari nici nu vrea sa auda de demisie si vorbeste despre finala mica, programata sambata, pe care promite s-o dedice poporului brazilian, drept consolare. „Transmit poporului brazilian ca am facut tot ce ne-a stat in putinta, am dat totul, asa ca n-am de ce sa demisionez. Nu am datorii fata de poporul brazilian, mi-am facut treaba Iertati-ne! Vom lupta pentru locul trei”.

author avatar
Laurentiu Teodorescu
151 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger