AcasăSPORTFederer: "Halep e o fata draguta si foarte dulce"

Federer: „Halep e o fata draguta si foarte dulce”

Proaspat castigator la Cincinnati (pentru a 7-a oara in cariera), Roger Federer demonstreaza ca ramane un campion si in afara terenului de tenis.

Dupa finala cu Novak Djokovici, elvetianul a vorbit la ESPN despre Simona Halep, reporterii americani dorind, astfel, sa faca legatura cu ultimul meci de pe tabloul feminin.

„Cand ma uit la tenis, nu urmaresc alti jucatori in afara de Federer. Imi place foarte mult cum joaca”, afirma Simona nu cu mult timp in urma.

Declaratia romancei l-a magulit pe actualul numar 2 ATP, care a dat dovada de eleganta in raspunsul oferit.

„E dragut ca a spus asta despre mine. Pe Halep am cunoscut-o la un eveniment organizat de Wilson (n.n. – producator de rachete de tenis), in 2014, la New York”, si-a amintit Federer, nu inainte de a-i face si un compliment romancei: „Simona este o fata foarte draguta si foarte dulce”.

Marele campion elvetian n-a fost doar diplomat, el s-a oferit chiar sa analizeze jocul lui Halep: „Sunt fericit ca trece printr-o perioada atat de buna ca cea de acum. Este o adevarata luptatoare. Stiti, eu cred ca este foarte in forma si ma bucur ca e asa. Se misca foarte bine pe teren. La partidele ei, mereu te astepti sa vezi multa creativitate. Vine bine la fileu, se apara si ataca bine. Cred ca are putin din toate, asa ca si mie imi face placere sa o urmaresc ori de cate ori am ocazia”.

Nu doar Roger Federer este incantat de jocul Simonei Halep, ci si presa de peste Ocean. Cu toate ca Serena Williams s-a impus in doua seturi (6-3, 7-6), americanii nu s-au ferit sa elogieze prestatia invinsei din finala. „Simona poate fi mandra de efortul pe care l-a depus. A jucat foarte bine. Atentie, New York!”, a punctat Tennis tv, aluzie la urmatorul turneu, US Open, gazduit de metropola New York.

„Cu Serena nu ai voie sa faci greseli!”

Chiar daca s-a luptat pentru fiecare minge, Simona Halep considera ca a comis cateva erori care i-au permis experimentatei Serena Williams sa castige finala in doua seturi. Tocmai despre aceste greseli a vorbit Halep imediat dupa meci: „Sunt trista pentru ca am pierdut. Am fost aproape, dar ea s-a dovedit mai puternica decat mine. Cred ca am jucat un tenis bun, am fost agresiva cat de mult am putut. Nu e usor sa-i returnezi serviciul. Am avut sanse de break, dar ea a servit bine in momentele importante. Cu Serena trebuie sa fii agresiva, sa iei mingea repede, sa lovesti puternic. Am facut asta, dar am facut si greseli, greseli usoare si cu ea nu poti face greseli, pentru ca vine si te domina si apoi nu mai ai nicio sansa”.

S-a retras de la New Haven

Cap de serie numarul 1, Halep a decis sa nu participe la Connecticut Open, turneu pe care l-a castigat in 2013. Romanca vrea sa se odihneasca in aceasta saptamana, ultima dinaintea debutului la US Open. „Imi pare foarte rau ca trebuie sa ma retrag de la New Haven. Iubesc turneul si am amintiri placute aici, reusind sa castig titlul in trecut. Dar, au fost cateva saptamani dificile, care m-au lasat cu dureri la piciorul stang si, din nefericire, nu pot sa fortez sa joc atat de aproape de US Open”, a anuntat romanca.

author avatar
Laurentiu Teodorescu
305 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger