Cauta

Federatia, somata sa cedeze Comisia de Licentiere

Liga Profesionista de Fotbal doreste criterii mai permisive pentru cluburile din Liga 1 si trecerea sistemului de licentiere de la FRF la LPF, aceste probleme urmand sa le discute cu noua conducere a Federatiei.

Viorel Duru este seful Comisiei de Licentiere

Gino Iorgulescu a explicat ca in tari precum Anglia, Germania sau Franta procesul de licentiere este efectuat de liga profesionista si nu de catre federatie: „La intalnirea cu FRF si cu reprezentantii cluburilor din Liga 1 pe probleme de licentiere o sa deschidem si discutia privind trecerea licentierii catre Liga Profesionista de Fotbal. Noi avem o statistica si in tarile cu fotbal dezvoltat, cum sunt Anglia, Germania, Franta, Portugalia, Elvetia, Austria si asa mai departe, ligile profesioniste sunt cele care fac licentierea. De aceea o sa incercam sa luam aceasta licentiere si sa o facem noi la LPF”. In ultimii ani, mai multe cluburi, printre care Rapid sau Gloria Bistrita, nu au indeplinit criteriile obligatorii pentru obtinerea licentiei, lucru care a dus la retrogradarea acestora in esalonul secund. Iorgulescu a adaugat ca mentinerea actualelor criterii pentru obtinerea licentei de Liga I poate duce intr-un final la desfiintarea LPF: „Vrem sa gasim solutii pentru a indulci un pic aceste criterii de licentiere. Aceste criterii de acum dau inapoi putin fotbalul romanesc si la un moment dat s-ar putea sa ne trezim ca nici nu mai avem liga profesionista. Pentru ca aceste criterii sunt foarte dure pentru o tara ca a noastra. La multe ligi sau federatii din Europa, criteriile puse pentru cluburile din Liga 1 sunt criterii puse numai cluburilor care evolueaza in cupele europene. De aceea vrem sa gasim si noi o astfel de solutie in colaborare cu FRF„.

Ultimele stiri

  • LIGA 1, program, rezultate LIVE și clasament ACTUALIZAT
  • Ce program au supermarketurile Kaufland, Lidl şi Carrefour, de Paşte 2024. Surpriză! Unele magazine sunt deschise şi duminică, 5 mai
  • Patriarhul Daniel, cu gândul la Diaspora în Pastorala de Paşte 2024: „Să arătăm semne de iubire frăţească şi tuturor românilor aflaţi printre străini”
  • Cât au ajuns să coste ouăle în pieţe, înainte de Paştele 2024. În supermarket, se găsesc şi la preţ dublu
  • Mesaje de Paște 2024. Felicitări, urări şi gânduri bune pentru cei apropiaţi cu ocazia Sărbătorilor Pascale
  • Guvernul vrea să mărească pensiile de la 1 septembrie, dar cine le mai apucă? Speranţa de viaţă, în România, s-a PRĂBUŞIT!
  • Dramă în judeţul Neamţ: un bărbat s-a aruncat în faţa trenului. A murit pe loc!
  • Jandarmii i-au căutat, pentru droguri, „la piele” pe petrecăreții din Mamaia. Unde au putut să le ascundă tinerii
  • Horoscop – sâmbătă, 4 aprilie 2024. Berbecii au idei ciudate, iar Racii au parte de întâmplări deosebite
  • Părinţii, revoltaţi în mediul online după ce un restaurant din Bucureşti a impus reguli stricte pentru copiii clienţilor
  • Exit mobile version