AcasăRecomandariFederatia lui Burleanu investeste masiv in doua centre de copii si juniori:...

Federatia lui Burleanu investeste masiv in doua centre de copii si juniori: Excelenta cu 150.000 de euro

Presedintele FRF, Razvan Burleanu, a prezentat, joi, proiectul Centrelor de Excelenta din Timisoara si Targu Mures, care vor fi inaugurate oficial la finalul lunii august.

Burleanu nu se uita la bani cand vine vorba de viitorul fotbalului romanesc

Federatia doreste sa readuca sectorul de copii si juniori la nivelul anilor ’80, cand centrul „Luceafarul” aduna cele mai mari talentele juvenile din tara. Antrenorii principali de la cele doua Centre de Excelenta sunt Adrian Vasai (pentru Timisoara) si Adrian Toader (Targu Mures). „De 24 de ani se vorbeste despre ce interventii avem nevoie la nivelul juvenil in fotbal, iar acum a sosit momentul sa demaram primul pas dintr-un proiect amplu de revigorare a fotbalului romanesc”, a declarat Burleanu, care promite ca pana la finalul mandatului sau in Romania sa functioneze opt asemenea centre de excelenta.
Totodata, va fi reconfigurat intregul sistem competitional la nivel de juniori (pentru care FRF a cheltuit aproximativ 300.000 de euro), cu campionate nationale de elita la categoriile Under-19 si Under-17. Cheltuielile pentru cele doua centre au fost deja bugetate, suma fiind de 150.000 de euro pana la finalul anului pentru ambele, cu exceptia cheltuielilor legate de infrastructura. Selectia copiilor s-a facut din toamna trecuta pana in aceasta primavara, trialurile fiind coordonate de Marcel Puscas si Aurel Ticleanu.

author avatar
Laurentiu Teodorescu
327 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger