AcasăSPORTFederatia de Rugby ia masuri: NATURALIZAM STRAINI!

Federatia de Rugby ia masuri: NATURALIZAM STRAINI!

In urma cu cateva zile, „National” discuta necesitatea naturalizarii de jucatori de rugby pentru echipa nationala a Romaniei, iar oficialii FRR au luat deja o decizie in acest sens.

FRR ar putea naturaliza jucatori din Fiji, echipa care ne-a batut la Bucuresti, in 2009

Rezultatele dezastruoase de la Cupa Mondiala 2011 si aria redusa de selectie ne-au facut sa credem ca Romania mai are o singura sansa de a reveni in lumea buna a rugbyului: naturalizarea de jucatori straini. Ideea lansata de „National” nu a ramas fara urmari. Membrii Colegiului Director al Federatiei Romane de Rugby au aprobat deja selectionarea unor jucatori straini de perspectiva din Emisfera de Sud, intre 17 si 20 de ani, si integrarea acestora in cluburile din SuperLiga Nationala pentru naturalizarea lor si promovarea in nationala de seniori a Romaniei. De asemenea, se urmareste si cresterea valorii campionatului intern. Decizia nu este una rusinoasa in conditiile in care 17 dintre cele 20 de echipe participante la Cupa Mondiala din Noua Zeelanda au avut in componenta cel putin cate un jucator naturalizat.

McCaw, propus prim-ministru in Noua Zeelanda

McCaw (stanga) l-ar putea in locui pe John Key (centru) ca prim-ministru al Noii Zeelande

Sustinatorii echipei de rugby a Noii Zeelande au lansat, dupa calificarea All Blacks in finala Cupei Mondiale, o petitie prin care solicita ca Richie McCaw, capitanul si liderul din teren al formatiei, sa fie viitorul prim-ministru al tarii. Petitia s-a bucurat de un real succes, fiind semnata de peste 28.000 de persoane in primele 24 de ore de la victoria obtinuta de Noua Zeelanda in semifinale, 20-6 cu Australia. McCaw este bun prieten cu John Key, actualul prim-ministru al tarii.

Capitanul Tarii Galilor si-a socat mama

Familia lui Warburton (rosu) a cheltuit multi bani ca sa vada gestul golanesc al fiului

Carolyn Warburton, mama lui Sam Warburton, capitanul nationalei de rugby a Tarii Galilor, a suferit un soc, dupa ce fiul sau a fost eliminat in semifinala pierduta, cu 8-9, in fata Frantei. Familia lu Warburton a cheltuit peste 10.000 de lire sterline pentru a fi pe stadion la meciul cu Franta. Carolyn a fost insotita la meci de Jeremy (tatal rugbistului), Holly (sora mai mare a lui Sam) si Ben (fratele geaman al lui Sam). Warburton a fost eliminat pentru un placaj periculos asupra lui Vincent Clerc.

author avatar
Cristi Ionita
179 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger