AcasăSPORTFED CUP: Romania trece de Spania, 3-2, si merge la barajul pentru...

FED CUP: Romania trece de Spania, 3-2, si merge la barajul pentru promovarea in Grupa Mondiala

Echipa de Cupa Federatiei a Romaniei s-a impus cu mari emotii, scor 3-2, impotriva Spaniei, intr-un meci disputat la Galati si contand pentru Grupa Mondiala II.

Cele doua formatii se aflau la egalitate dupa prima zi, iar Romania a incasat o lovitura dura, duminica, Simona Halep pierzand, cu 4-6, 3-6, confruntarea cu Garbine Muguruza.

Din fericire, Irina Begu a iesit la rampa si si-a spalat pacatele dupa umilinta din prima zi, cand a pierdut, cu 3-6, 2-6, meciul cu Garbine Muguruza.

Bucuresteanca a trecut fara probleme de Silvia Soler Espinosa, 6-2, 6-4, si a dus partida in decisiv. Desi la dublu erau programate sa joace pentru echipa noastra Monica Niculescu si Alexandra Dulgheru, Irina Begu si-a asumat riscul si a intrat pe teren, in locul Alexandrei, mizandu-se pe faptul ca Irina si Monica au evoluat mai mult timp impreuna.

Si spaniolii si-au incercat norocul, aruncand-o in lupta pe Garbine Muguruza, alaturi de Anabel Medina Garrigues, desi initial ar fi trebuit sa joace Lara Arruabarrena. Tactica spaniolilor avea sa dea gres pana la final, Muguruza, sleita de forte, clacand pe final.

Astfel, dupa ce au pierdut primul set, 5-7, romancele au calcat pe acceleratie si si-au adjudecat victoria, 6-3 si 6-2 in seturile urmatoare.

Romania trece de Spania, cu 3-2, si obtine calificarea la barajul pentru promovarea in Grupa Mondiala. Echipa va noastra va juca cu una dintre cele patru formatii care pierd, weekendul acesta, in meciurile din primul tur al Grupei Mondiale.

Deocamdata se cunosc doar doua dintre posibilele adversare, respectiv Australia si Polonia. Australiencele au, practic, trei jucatoare de TOP 50 mondial, Samantha Stosur, Casey Dellacqua si Jarmila Gajdosova, in timp ce Polonia mizeaza exclusiv pe Agnieszka Radwanska, locul opt mondial, singura jucatoare a Poloniei din prima suta mondiala.

O alta posibila adversara pare sa fie Canada, formatie care fara Eugenie Bouchard (locul 7 mondial) a fost victima sigura in prima zi cu Cehia, Abanda si Dabrowski castigand doar noua game-uri in primele doua meciuri. Ultima posibila adversara va fi data de duelul Italia – Franta, unde scorul este egal dupa primele patru meciuri, 2-2.

author avatar
Cristi Ionita
226 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger